Kamer eist kabinetsreactie over rapport-Westerwelle voor start debat

Guido Westerwelle en Uri Rosenthal. Beeld epa
Guido Westerwelle en Uri Rosenthal.Beeld epa

Het debat over de eurotop kan niet beginnen voordat het kabinet een reactie heeft gegeven op een rapport van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle over de toekomst van Europa. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Jeroen Visser

Westerwelle schreef samen met negen collega-ministers van Buitenlandse Zaken een rapport over de democratisering van Europa. Ook minister Uri Rosenthal nam deel aan de discussie die voorafging aan het rapport. D66-leider Pechtold wil weten wat de inbreng van Rosenthal was in de discussie met zijn collega's. 'Ik wil weten waar het kabinet staat', aldus Pechtold.

Een meerderheid steunde zijn eis dat het kabinet eerst met een reactie op het rapport moest komen voordat het debat over de eurotop zou beginnen. De binnen een half uur ontvangen brief zinde de Kamer nog steeds niet. 'Er staat niks in', vond Pechtold. Daarop eiste de Kamer andermaal een brief.

Door het uitstel van het debat kan premier Rutte mogelijk niet op tijd vertrekken naar de eurotop in Brussel. Volgens Kamervoorzitter Bosma zal de premier volgens schema om 18.00 uur vertrekken.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden