Kabinet schuift pijn ontslagvergoeding van oud naar jonger

Premier Mark Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie van kabinet Rutte III na afloop van de ministerraad. Beeld ANP

Oudere werknemers met veel arbeidsjaren krijgen bij ontslag een hoger bedrag mee dan jongere collega's.

Een werknemer van 32 jaar die er 13 dienstjaren op heeft zitten, krijgt in 2020 een ontslagvergoeding die slechts 90 procent is van de huidige. Een werknemer die dan 48 is en 29 jaar bij dezelfde werkgever zit, ziet zijn vergoeding zelfs met 25 procent dalen. Een oudere werknemer van 62 jaar en 17 dienstjaren, krijgt in 2020 bij ontslag precies hetzelfde als nu. Zonder Rutte III zou dit slechts de helft zijn geweest.

De cijfers zijn van werkgeversvereniging AWVN, die wijzigingen van de ontslagvergoeding - die officieel transitievergoeding heet - van het nieuwe kabinet Rutte, heeft doorgerekend. In het regeerakkoord is afgesproken dat de huidige regeling, waarin staat dat de transitievergoeding hoger ligt voor werknemers met meer dan tien dienstjaren, komt te vervallen. De regeling die bepaalt dat werknemers ouder dan 50 jaar een nog hogere transitievergoeding krijgen blijft daarentegen in stand. Deze zou in 2020 komen te vervallen.

"De bevoordeling van oudere werknemers blijft onder het nieuwe kabinet-Rutte in stand", zegt onderzoeker Ian Lendering van AWVN. "De relatief jongere werknemers krijgen te maken met een achteruitgang."

Wettelijke vergoeding 

De transitievergoeding is de wettelijke vergoeding die werkgevers bij ontslag aan hun werknemers moeten betalen. Een werknemer met tien dienstjaren krijgt eenderde maandsalaris per gewerkt jaar. Boven die tien jaar moet de werkgever een half maandsalaris vergoeden. Werknemers die ouder dan 50 zijn, krijgen bij ontslag een vol maandsalaris per gewerkt jaar, wanneer ze meer dan tien dienstjaren bij dezelfde werkgever zaten. Maximaal kan per werknemer 77.000 euro worden uitgekeerd. Overigens staat het werkgevers en werknemers vrij om in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) hogere vergoedingen af te spreken.

De transitievergoeding is onderdeel van de wet Werk en Zekerheid, die in juli 2015 werd ingevoerd. Met die wet werd de kantonrechtersformule vervangen, die voor werknemers veel voordeliger was. De kantonrechtersvergoeding kende geen maximum en lag grofweg tweemaal zo hoog als de huidige transitievergoeding. De kosten voor werkgevers waren volgens het vorige kabinet echter te hoog.

Strenger toetsen 

Wel kan de rechter onder de nieuwe wet strenger toetsen of het ontslag terecht is. Dit heeft er toe geleid dat een groter deel van de ontslagzaken bij de rechter wordt afgewezen. Ook is het totaal aantal ontslagen dat voor de rechter komt de laatste twee jaar afgenomen. Werkgevers komen vaker met hun werknemers buiten de rechter om tot een regeling, waarbij de vergoeding meestal hoger uitpakt dan de wettelijke transitievergoeding.

Met de voorstellen van het nieuwe kabinet kunnen er vanaf 2020 voor bepaalde leeftijdsgroepen grote verschillen ontstaan ten opzichte van de huidige situatie. Zo kunnen werknemers die tussen de 40 en 50 jaar oud zijn en tussen de 21 en 31 dienstjaren hebben, bij ontslag in 2020 tussen de 21 en 25 procent minder transitievergoeding tegemoet zien.

Voor veel oudere werknemers wordt ontslag juist minder pijnlijk dan bij de invoering van de wet in 2015 werd voorzien. Zo blijft de transitievergoeding voor werknemers boven de 58 jaar met tussen de 11 en 21 dienstjaren bij dezelfde werkgever min of meer gelijk bij ontslag in 2020. Zonder ingrijpen van het kabinet zou deze groep er tussen de 31 en 65 procent op achteruit zijn gegaan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden