k's Choice: oude noten maar hartverwarmend

AMSTERDAM - Zodra ze maar even in de buurt van de podiumrand in Paradiso kwam, graaiden dinsdagavond meteen tientallen handjes gretig naar de zangeres van k's Choice. Oh, om even de broekspijpen van Sarah Bettens te mogen aanraken.

SASKIA BOSCH

In Nederland is de Belgische formatie k's Choice al wereldberoemd. Dat bleek weer bij het eerste van twee uitverkochte optredens in Paradiso, waar het vijftal al bij de opkomst met een orkaan van gejuich werd begroet.

Als het aan de platenmaatschappij ligt, volgt binnenkort ook de rest van de wereld. De definitieve doorbraak moet namelijk gerealiseerd worden met de onlangs verschenen derde cd 'Cocoon crash' die niet voor niets nadrukkelijk is geënt is op de succesvolle voorganger en doorgaat waar 'Paradise in me' drie jaar geleden ophield. Zodoende bevat 'Cocoon crash' geen noot nieuws, wat wel teleurstellend is voor een band die eerder met zoveel verve het gat tussen alternatieve en mainstream pop wist te dichten.

Het gebrek aan muzikale vernieuwing werd afgelopen dinsdag in Paradiso echter snel naar de achtergrond gedrongen door de uitstekende live-kwaliteiten van k's Choice. In een bomvolle poptempel zetten de vijf Belgen een perfecte popshow neer. Het concert werd geopend met enkele stevig rockende nummers om het publiek op te warmen ('Everything for free', 'Cocoon crash'), waarna de akoestische luisterliedjes 'Week' en 'Winners' een goed getimed rustpunt vormden en de zaal ten slotte op zijn kop werd gezet met uitgelaten versies van oude bekende meezingers als 'Mr. Freeze' en 'A sound that only you can hear'.

Stralend middelpunt van het feest was zangeres Sarah Bettens, die met haar licht hese stem alle songs niet alleen van een warme gloed voorzag, maar ook het publiek perfect aanvoelde en de fans met speels gemak voor zich wist te winnen.

Daarbij speelden haar gebrek aan sterallures en hoge schattigheids-gehalte een grote rol. Zo werd de chanteuse tot genoegen van de fans het maar niet moe te herhalen hoe heerlijk het was om in Paradiso te staan en hoe lief het Nederlandse publiek was en was ze ook niet te beroerd om de talloze stage-divers bij gelegenheid nog een duwtje mee te geven.

En toen ze bij de hit 'Not an addict' ten slotte zichzelf spontaan in het publiek stortte, leek het toch al bruisende Paradiso te exploderen. De nieuwe cd mag dan niet aan alle hoge verwachtingen voldaan hebben, wat Bettens en kompanen dinsdag in Paradiso lieten zien, was hartverwarmend.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden