K'nex voor kleintjes

Het einde is niet gauw in zicht als een kind eenmaal is begonnen met Lego, of met K'nex. De producenten blijven vernieuwen en iedere verjaardag of Sinterklaas prijken er op de verlanglijst van de begerige doelgroep nieuwe constructies. Ook de klantenkring wordt steeds uitgebreid, er komen sets bij voor de oudere kinderen, maar ook voor de jongsten. Zo timmert Lego aan de weg met Duplo en Primo. K'nex komt nu met KidK'nex, 'speciaal voor kleine handjes' -geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kid'nex is verkrijgbaar in drie verschillende koffers, van 20 tot 35 euro.

Leonie Breebaart

Beoordeling:

KidK'nex-koffer Bug Eyed Buddies (19,95): Prima speelgoed, dat vier neefjes een hele verjaarsvisitie bezighield. De staafjes en schijfjes zijn ook voor een driejarige makkelijk aan elkaar te klikken. En er zitten ogen bij, wat de technische constructies makkelijk doet veranderen in allerhande monsters. Hooguit zou er nog een setje ogen bij mogen; er ontstond meteen ruzie over, waarop dan wel weer interessante onderhandelingen volgden. Ook de zesjarige Aris, een enthousiaste Lego-bionicle-constructeur, vond dit vreedzame speelgoed niet te kinderachtig. Er ontstonden ruimteschepen, lantaarnpalen en buitenaardse wezens. Baby Milan kon het nog niet echt, maar begon wel enthousiast aan de onderdelen te draaien.

Een vondst is het feloranje koffertje waarin alles opgeborgen kan worden en meegenomen naar de verjaardag, de wachtkamer en andere plekken waar verveling op de loer ligt. Bovendien zitten er in de deksel kuiltjes, waar de stokken rechtstandig ingezet kunnen worden.

Inmiddels staat het koffertje al weer wat dagen ongebruikt op tafel. Maar bij de eerstvolgende verjaarsvisite nemen we het zeker mee.

Uitgetest door Aris(6),

David(4), Ilja(3) en Milan(1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden