K-19: The Widowmaker ...

K-19: The Widowmaker

Regie: Kathryn Bigelow; VS/D/GB, 2002. Met Harrison Ford, Liam Neeson. SBS 6, 20.00-22.30 uur.

De Russische atoomonderzeeër heeft al een slechte reputatie (vandaar de bijnaam) maar tijdens de Koude Oorlog is bluffen noodzaak en dus neemt Ford het roer over van kapitein Leeson en gaat de boot toch nog op een missie. De kernreactor begeeft het, en een atoomramp dreigt. Commandanten Ford en Leeson hebben weinig chemie en ook verder is de film log als een versleten onderzeeër.

Exorcist: The Beginning

Regie: Renny Harlin; VS, 2004. Met Stellan Skarsgård e.a. Veronica, 22.25-00.35 uur.

In deze film, die zich 25 jaar voor het oorspronkelijke verhaal afspeelt, zien we hoe Merrin sinds de Tweede Wereldoorlog worstelt met zijn geloof. De nazi's hebben zijn geweten zozeer getart dat hij God heeft verlaten. In oostelijk Afrika neemt hij deel aan de opgraving van een byzantijnse kerk en al spoedig zijn de poppen - of liever demonen - aan het dansen. Echt eng wordt het echter niet.

Il Postino

Regie: Michael Radford; It/Fr/Bel, 1995. Met Philippe Noiret en Massimo Troisi. Nederland 2, 22.40 - 00.30 uur.

Ontroerend drama, vrij naar de roman 'Ardiente paciencia' (Brandend geduld) van Antonio Skarmeta, over de vriendschap tussen de eenvoudige postbode Mario Ruoppolo (Massimo Troisi) en de enige klant die hij in de jaren vijftig op het eiland Capri heeft: de verbannen Chileense dichter-politicus Pablo Neruda (Philippe Noiret).

Ladri di Biciclette

Regie: Vittorio de Sica; Italie, 1948. Met Lamberto Maggiorani en Enzo Staiola. Nederland 2, 00.30 - 02.00 uur.

Italiaans neorealisme ten voeten uit, met een vader en een zoon die in naoorlogs Rome wanhopig op zoek gaan naar een gestolen fiets. Schitterend gespeeld door amateurs Lamberto Maggiorani (als de vader) en Enzo Staiola (als het zoontje).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden