Jury Serge Heederikprijs is blij met kwaliteit essays

AMSTERDAM - Drie essays zijn genomineerd voor de Serge Heederikprijs 2005. Het zijn Femke Kaulingfreks' 'Oorlog in Nederland?', 'Vijfhonderd uur televisie' van Jonathan Herzberg en Wytske Versteegs 'Het kwaad in het gelaat van de ander'.

Van onze redactie religie & filosofie

De Serge Heederik Prijs is bestemd voor een persoonlijke beschouwing over een filosofisch relevant onderwerp, toegankelijk voor een breed publiek.

Deze prijs, waar jongeren tot 27 jaar in aanmerking voor in aanmerking komen, wordt uitgeloofd ter nagedachtenis aan Serge Heederik, die op 25 mei 1996 in Heerlen het slachtoffer werd van zinloos geweld. De veelbelovende filosofiestudent werd 25 jaar.

Jurylid en Trouw-redacteur Peter Henk Steenhuis is 'erg blij' met het niveau van de inzendingen. ,,Dat lag echt hoger dan vorig jaar.'' De drie geselecteerde essays 'sprongen eruit', zegt Steenhuis.

In de zestig ingestuurde opstellen valt een flinke maatschappelijke betrokkenheid op, zegt Steenhuis. ,,Veel gaan er over 'het debat', de multiculturele samenleving, de toestand van het land. Wat ook opvalt: dat de essays vaak teruggrijpen op Nietzsche en op Levinas.''

Vrijdag maakt de jury de winnaar van de Serge Heederikprijs 2005 bekend. Trouw publiceert zaterdag het winnende essay.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden