Jury prijst Chopra om zijn goede raad aan mensen in crisis

VAN ONZE REDACTIE RELIGIE & FILOSOFIE

'Spirituele oplossingen' van Deepak Chopra is gekozen tot het beste spirituele boek. De jury, bestaand uit Monic Slingerland, Trouw-redacteur, Susan Smit, auteur en columnist van Happinez en Leo van de Wetering, van boekhandel Selexyz, verkozen Chopra's boek boven de twee Nederlandse auteurs Bloemink en Touber. De top drie was door het publiek gekozen uit tien titels.

Uitgeverij Kosmos is verrast door het besluit van de jury. "Wij hadden deze prijs niet verwacht, want er is veel concurrentie. Ik gun schrijver Chopra de prijs. Het is een ontzettend aardige en rustige man die zich nooit gek laat maken, in welke omstandigheid dan ook. Het was een goede move van Chopra om dit boek te schrijven", zegt Martine Litjens van uitgeverij Kosmos. Ze heeft meteen stickers besteld voor op het winnende boek.

De jury prijst het boek van Chopra om de wijze waarop de schrijver goede raad geeft aan mensen in crisis. "Chopra beantwoordt brieven van lezers met het inzicht en de ervaring die hij in de afgelopen boeken heeft verwerkt. Het boek stijgt uit boven het gemiddelde. Chopra geeft diepgravende antwoorden en laat in zijn adviezen het menselijk tekort meeklinken, zoals angst, onzekerheid en onvermogen. Daarmee is 'Spirituele oplossingen' misschien niet zijn meest briljante werk, maar wel een nuchter en tegelijk gelaagd boek, dat een breed publiek verdient", meent de jury.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden