Jubileum gevierd met symposium en concert

In Amstelveen wordt het zilveren jubileum van het Liedboek aanstaande zaterdag gevierd met een symposium over de toekomst van het kerklied, en met een concert dat een overzicht biedt van de poëtische en muzikale stijlen in het Liedboek en van nieuwe vormen voor het Liedboek 2000.

Voor het symposium in de Pauluskerk, Wolfert van Borsselenweg 116, met onder meer lezingen van Dirk Monshouwer en Pieter Endedijk, moest men zich vooraf opgeven. Maar zou er een engel met vlammend zwaard aan de kerkdeur staan om geinteresseerden zonder voorinschrijving terug te wijzen? De deelname aan dit programma, dat om 14 uur begint en om 17.30 uur wordt afgesloten, kost 20 gulden.

Gratis toegankelijk en zonder vooraanmelding is het concert door de Matinencantorij onder leiding van Wim Kloppenburg, en met medewerking van instrumentalisten. Het wordt gegeven in de Kruiskerk (Van der Veerelaan 10, Amstelveen), aanvang 19.30 uur.

De Interkerkelijke Stichting voor het kerklied brengt een cd uit waarop de geschiedenis van het ontstaan van het Liedboek op documentaire-achtige wijze is vastgelegd. Men hoort fragmenten uit interviews vanaf 1952, uit diensten waarin nieuwe liederen voor het eerst klonken, en enkele onderdelen uit de doos met twaalf platen ter introductie van het Liedboek. Verkrijgbaar bij symposium en concert voor f 20. Ook te bestellen door overmaking van f 25 op giro 28 60 673 t.n.v. ISK te Pijnacker.

Massaler komt het zilveren Liedboek onder de aandacht op de Liedboekdag, op zaterdag 6 juni in Kampen. Aanmelding door het overmaken van f20 op giro 37 42 120 t.n.v. de Commissie voor de Kerkmuziek, Driebergen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden