Joop en John geven studenten een lesje

Endemol gaat 25 studenten van de vakgroep Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam een lesje entertainment geven. Kopstukken uit het bedrijf houden na Kerstmis om de week een praatje, dat de week daarna door docenten in een wetenschappelijk theoretisch kader wordt gegoten.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS EN DORIEN PELS

Eén les zal verzorgd worden door Joop en John zelf, en de studenten worden rondgeleid in het bedrijf in Aalsmeer en Hilversum. Het initiatief kwam uit de vakgroep zelf. Docent Liesbet van Zoonen is met Joop van den Ende om de tafel gaan zitten omdat communicatiewetenschap de banden met de praktijk wil verbeteren.

Voor Endemol is dit een gelegenheid om een aantal vooroordelen uit de weg ruimen. Want die zijn er, zegt Endemol-voorlichter Thomas Notermans. Het bedrijf wordt door de onwetende buitenwereld nogal eens afgeschilderd als een monopolie van goedkoop vermaak dat de hele televisiewereld in haar klauwen houdt. “Zelfs mijn moeder denkt nog steeds dat wij RTL 4, 5 en Veronica in handen hebben. Dat is niet zo, wij zijn leveranciers van programma's.”

Een goed functionerend bedrijf met hardwerkende mensen, dat is Endemol volgens Notermans, en dat moet iedereen weten. De studenten sluiten de collegereeks af met een paper, waar ze volgens Notermans ook best kritiek in mogen spuien. “Wij zijn niet bang voor een discussie, ieder z'n vak, ieder z'n smaak.” Vorig jaar nodigde Endemol al een delegatie Tweede Kamerleden uit, die volgens de voorlichter dolenthousiast het terrein verlieten.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden