Joodse kolonisten keren zich in Jeruzalem tegen christenen

null Beeld reuters
Beeld reuters

Op de muren van een baptistenkerk in het westen van Jeruzalem zijn antichristelijke leuzen aangetroffen. Ook was er graffiti aangebracht die Jezus en Maria beledigden. De banden van drie geparkeerde auto's waren lek gestoken.

Van onze redactie religie en filosofie

Het is de tweede ontheiliging van een christelijk gebouw sinds het begin van deze maand. Beide incidenten deden zich voor in het Joodse westen van Jeruzalem, en de leuzen waren in het Hebreeuws. Volgens de politie stond er 'wij gaan jullie kruisigen en 'dood aan het christendom'.

Op 7 februari waren, eveneens in het westen van Jeruzalem, twee auto's volgekliederd met vijandige graffiti's. De banden waren lek gestoken. De auto's stonden geparkeerd bij een Grieks-katholiek klooster. Op de muren daarvan stond 'dood aan de christenen' en 'de prijs die moet worden betaald'.

Die laatste leuze gebruiken kolonisten op de bezette westelijke Jordaanoever, wanneer ze wraak nemen op Palestijnse dorpen, moskeeën en zelfs Israëlische soldaten, vanwege overheidsmaatregelen die ze als vijandig opvatten.

Het lijkt er dus op dat deze kolonisten nu ook christelijke gebouwen in het westen van Jeruzalem als doelwit hebben gekozen.

Een woordvoerder van de baptisten in Israël toonde zich ontsteld: "Deze mensen wisten wat ze deden."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden