Joods Cultureel Kwartier gelanceerd in Amsterdam

De Portugese Synagoge Beeld ANP
De Portugese SynagogeBeeld ANP

Vier Joodse instellingen in Amsterdam hebben zich gebundeld in het Joods Cultureel Kwartier. Bezoekers kunnen in de oude Joodse wijk van Amsterdam met één entreekaartje het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Hollandsche Schouwburg en de Portugese Synagoge bezoeken. De instellingen bevinden zich binnen één vierkante kilometer.

Het Joods Cultureel Kwartier werd dinsdag gelanceerd tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van het Joods Historisch Museum. Door de krachtenbundeling kunnen de Joodse instellingen zich gezamenlijk presenteren en de concurrentie aangaan met Joodse buurten in bijvoorbeeld Berlijn, Parijs en Praag.

Daarnaast kunnen de instellingen de collecties op elkaar afstemmen en zijn er meer mogelijkheden op het gebied van digitalisering, onderzoek, educatie en evenementen. Het Joods Historisch Museum voert het beheer van de organisaties.

Prins Willem-Alexander was dinsdag eregast bij de viering in Amsterdam. Hij onthulde het kunstwerk The Fragmented TaLIT van de Irakees-Nederlandse kunstenaar Joseph Semah.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden