JEUGD...

JEUGD

In

Zappsport

is kogelstoter Rutger Smith te gast. Hij laat zien hoe hij zich klaarstoomde voor Peking. In de Z@ppOlympics strijden sportieve kids tegen elkaar op een aantal olympische onderdelen. Vandaag: hordenlopen en verspringen (08.45 uur, Nederland 3).

ACTUALITEITEN

EénVandaag

Gesprek met Dick Berlijn, oud-commandant van de strijdkrachten. Voor het eerst sinds hij in april is afgezwaaid praat hij over onder andere de nut en noodzaak van de missie in Uruzgan. Maar ook staat Berlijn stil bij de soldaten die in de afgelopen twee jaar in Uruzgan zijn gesneuveld en de impact die de dood van jongens als Timo Smeehuijzen en Dennis van Uhm (zoon van Berlijns opvolger) op hem persoonlijk heeft. Aan de orde komen ook het posttraumatisch stress syndroom, de rol van muziek in zijn leven en de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela die Berlijn deze zomer heeft gemaakt (18.25 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Jaren geleden viel Karin Bloemen onverwacht in op het Gala van het Nederlandse lied. Ze zong er, begeleid op de piano door Cor Bakker, onvoorbereid ’Het dorp’ van Friso Wiegersma. De ’vonk’ sloeg meteen over: La Bloemen en Bakker besloten samen een theaterprogramma te maken. Dat besluit resulteerde in een avondvullend programma,

De Diva en de Diva

. (Eerste deel vanavond om 21.30 uur, Nederland 1. Zaterdag 23 augustus deel twee).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden