Jeugdspelers na gesprek weer welkom bij Bladella

Vier geroyeerde jeugdspelers keren definitief terug bij voetbalclub Bladella. De vereniging uit Bladel heeft dat gisteren bekendgemaakt na een gesprek met hun ouders. Over het royement van de vier jeugdleden was vorige week landelijk flinke commotie. Ze zouden zijn weggestuurd omdat ze onvoldoende loten voor de nieuwjaarsloterij hadden verkocht. Het bericht veroorzaakte veel verontwaardiging en bij de club kwam een stroom bedreigingen binnen.

De woede sloeg later om in begrip voor de moeilijke financiële situatie van sportclubs. Om de contributie laag te houden, proberen veel amateurverenigingen een deel van het werk over te dragen aan leden of aan de ouders van jeugdleden.

Bladella liet weten dat het niet alleen om de lootjes zou gaan: de ouders zouden ook niet zijn ingegaan op verzoeken om ander vrijwilligerswerk uit te voeren.

De vrede is nu weer getekend volgens Bladella. De club en de ouders zijn tevreden over de uitkomst van hun gesprek. De ouders betalen de betreffende contributie en de spelertjes gaan weer voetballen, aldus het bestuur van Bladella. Wat de nieuwe afspraken met de ouders precies zijn, wil het bestuur niet bekendmaken.

De Brabantse club wil nog wel in gesprek met de voetbalbond. "We hebben de rol van de KNVB als zeer teleurstellend ervaren", staat in een verklaring. De bond noemde vorige week de handelwijze van de club uit Bladel onbegrijpelijk en deed een dringend verzoek om het royement van de jonge spelers terug te draaien

Bladella hoopt dat de mediastorm nu gaat liggen. "We hebben geen zin meer om het mediacircus te blijven voeden en zullen dan ook niet meer ingaan of reageren op vragen van de media. Wij willen dat de focus weer op voetbal komt te liggen en dat de rust binnen de club terugkeert."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden