'Je moet van deur tot deur bij de bedrijven langs'

Arbeidseconoom: Algemene maatregelen werken niet

Het bericht in Trouw dat de vele overheidssubsidies om ouderen aan het werk te krijgen nauwelijks effect sorteren, nam arbeidseconoom Joop Schippers gisteren 'handenwrijvend' tot zich. "Dit is wat economen al jaren zeggen, elke keer dat er weer een nieuwe maatregel werd ingevoerd", constateert de aan de Universiteit Utrecht verbonden hoogleraar. Volgens Schippers ligt de sleutel tot succes niet bij algemene maatregelen, maar bij individuele begeleiding van werkzoekende ouderen. En banen natuurlijk.

Waarom werken al die overheidsmaatregelen om ouderen aan de slag te krijgen niet?
"Ze pakken de oorzaak van het probleem niet aan. Er is steeds minder werk, en als er al een vacature is, dan kiezen werkgevers niet voor oudere maar voor jongere werknemers. Dan kan de overheid er nog zo'n prioriteit van maken om ouderen aan het werk te krijgen, maar uiteindelijk gáát de overheid er helemaal niet over. Het gaat erom wat de werkgevers doen: zonder hun medewerking gebeurt er niet."

Wat kan de overheid wel doen?

"De pijlen van het huidige beleid zijn in ieder geval verkeerd gericht. De belangrijkste taak is werkgevers ervan te overtuigen dat ouderen wel degelijk geschikt zijn voor bepaalde functies."

Dat is lastig. Oudere werknemers zijn duur en er kleven tal van vooroordelen aan: te eigenwijs, te vaak ziek, inflexibel.
"Het is belangrijk om te beseffen dat de oudere van nu bepaald geen eenheidsworst is, en dat is heel anders dan dertig jaar geleden. Oudere werknemers hebben hele verschillende verledens. Sommigen hebben veertig jaar voor dezelfde baas gewerkt, anderen hebben elke vijf jaar een nieuw baan gehad. Sommigen zijn in de bloei van hun leven en hebben bijvoorbeeld weer net een nieuw gezin na een scheiding, bij anderen is het weer heel anders.

Met andere woorden: algemeen beleid werkt niet?
"Ouderen verschillen veel meer van elkaar dan vroeger, en daar zul je het beleid op aan moeten passen. Investeren in maatwerk dus. Wat kan meneer Jansen of mevrouw Pieters? Hoe sluit dat aan bij een specifieke vacature? Dat is, mits er banen zijn, de manier om ouderen aan het werk te krijgen.

"Als je als overheid geld wil uittrekken om ouderen aan het werk te krijgen, moet dat in individuele begeleiding worden gestopt. Maar dat is nu juist waarop de laatste jaren is bezuinigd, bijvoorbeeld bij gemeenten en het UWV. Je moet echt met de werkzoekende ouderen bij de bedrijven langs, van deur tot deur. Daarvoor heb je goede begeleiding nodig, mensen met veel kennis van de lokale arbeidsmarkt die in staat zijn aan bedrijven uit te leggen waarom iemand in staat is om een bepaalde vacature in te vullen. Je moet werkgevers niet met nieuwe problemen opzadelen, maar ze problemen uit handen nemen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden