'Je moet je salaris waard blijven'

Minister Kamp: Flexibele werknemer heeft van-werk-naar-werk niet nodig

In een korte serie vertelden werknemers in Trouw hoe zij na hun ontslag niet met een WW-uitkering op de bank gingen zitten, maar zich meldden voor een traject van-werk-naar-werk. Gesprekken met een loopbaanbegeleider, tests, bijscholing, omscholing, hulp bij sollicitatiebrieven, alles om maar zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Vandaag de visie van minister Henk Kamp van sociale zaken en werkgelegenheid. "Van-werk-naar-werk moet tijdelijk georganiseerd worden. Wanneer werknemers fit en flexibel blijven en hun vaardigheden en scholing op peil houden, gaat van-werk-naar-werk vanzelf. Ook omdat we op de wat langere termijn krapte op de arbeidsmarkt hebben. De sleutel van het succes ligt bij de individuele werknemer. Die moet zorgen dat hij duurzaam inzetbaar blijft."

De minister stak sinds begin vorig jaar 2 miljoen euro in negen van-werk-naar-werk-experimenten. Van de 650 werknemers die eraan deelnemen vonden 340 een nieuwe baan en de teller loopt nog, want nog niet alle mensen zijn klaar met hun traject. Een succes, meent de minister, vooral ook omdat veel laagopgeleiden en ouderen een nieuwe baan vonden.

Minstens even belangrijk waren de lessen uit de trajecten. Kamp: "Als werkgevers er geen vertrouwen in hebben, lukt het niet. En ze moeten er belang bij hebben. De ene omdat hij mensen kwijt wil die niet optimaal functioneren of waar hij geen werk meer voor heeft - die hoeft hij geen afkoopsom te betalen als zich direct een andere baan aandient - en de andere omdat hij de nieuwe werknemer krijgt die hij zoekt."

Net zo belangrijk, zegt Kamp, is dat de vakbond zich ermee bemoeit. "Voor je het weet voelen werknemers zich speelbal van werkgevers; de ene wil van ze af, de andere wil hun diensten hebben. Ik kan me voorstellen dat je dan graag tegen de vakbeweging aanleunt."

Een aantal van de negen projecten loopt niet meer, omdat deelnemers ze zonder subsidie van het ministerie te prijzig vonden. Pleit dat niet voor permanente ondersteuning? Nee, vindt de minister: "Dan waren die trajecten niet succesvol genoeg. Als werkgevers en werknemers zien dat ze er belang bij hebben, houden ze ze wel in stand." Daarom ook vindt hij het niet op zijn pad liggen om van-werk-naar-werk vast te leggen als dé manier om met ontslagen werknemers om te gaan. Scholing en vaardigheden op peil zouden niet pas moeten gaan spelen als er ontslag dreigt, daar moeten werknemers - en werkgevers - al veel vroeger mee bezig zijn. "Iedere werknemer moet zich realiseren, ook als je een vast contract hebt en ook als je nog jong bent, dat je je salaris waard moet blijven. De sleutel ligt bij de individuele werknemer."

De aanpassingen van het ontslagrecht zoals die in het Lente-akkoord staan, sluiten daar naadloos bij aan, meent Kamp. "Werknemers in vaste dienst krijgen minder ontslagbescherming en in geval van ontslag een transitiebudget voor scholing. Dat maakt dat ze flexibeler worden op de arbeidsmarkt."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden