'Je bezuinigt niet zo maar op opvang'

Dagverblijf verliest klanten door hogere kosten Skon kinderopvang geeft werkloze ouders korting

REPORTAGE | MARIJKE DE VRIES | UTRECHT

Bram (bijna vier) schuift met twee puzzelstukken heen en weer en kijkt vragend naar zijn drie peutervriendjes. "Zo of zo?", wijst hij. Ze zitten aan een houten tafeltje op kinderdagverblijf De blauwe leeuw in Utrecht.

Het is de laatste vrijdag van de kerstvakantie, dus is het rustig in de peutergroep. Veel ouders kiezen ervoor om hun kind tijdens vakanties niet naar de opvang te brengen. De moeder van Bram werkt bij een reclamebureau en moet vandaag wel gewoon aan de slag. Om kwart over acht komt Brenda van der Hoeven (37) daarom haar zoontje brengen. Volgende week gaat hij voor het eerst naar de basisschool, vertelt ze. Dat betekent dat hij straks, net als zijn zus, twee middagen in de week naar de buitenschoolse opvang van De blauwe leeuw gaat.

En dat komt goed uit, zegt Van der Hoeven, want de kinderopvangtoeslag is sinds 1 januari flink omlaag gegaan. Afgelopen jaar betaalde ze 1300 euro voor opvang. Daarvan kreeg ze 450 euro vergoed. Met de nieuwe regels zou dat 225 euro worden. "In dat geval zou ik misschien wel over alternatieve opvang zijn gaan denken." Van der Hoeven hoort steeds vaker dat ouders op het schoolplein afspraken maken over wie er wanneer op de kinderen past. "Ik vind het prima als mijn dochter een speelafspraakje meeneemt op middagen dat ik thuis ben, maar structureel oppassen zie ik niet zitten."

Kim Sipkema (36) weet niet precies hoeveel ze vanaf deze maand extra kwijt is voor de opvang van haar zoon en dochter. De jongste gaat twee dagen naar De blauwe leeuw, de oudste gaat er één middag naar de buitenschoolse opvang (bso). De buurvrouw past ook een middag op en eens per maand komen opa en oma een dag over uit Friesland. Voorlopig gaat ze niet bezuinigen op de opvang. "Maar als er op een gegeven moment één salaris aan opgaat, moet je keuzes maken."

De blauwe leeuw is één van de tweehonderd vestigingen van skon kinderopvang. Locatiemanager Jan Willem Stap merkt dat veel ouders aan het rekenen zijn geslagen. Een aantal neemt minder dagen af. Sommigen regelen een oppas, anderen werken vaker thuis. Bij veel locaties van skon merken ze dat. De kinderopvangorganisatie kwam daarom in november als eerste met een kortingstarief voor ouders die hun baan hebben verloren. Op die manier kunnen kinderen op de crèche of bso blijven, terwijl pa of ma aan het solliciteren is. Skon hoopt ouders zo aan zich te kunnen blijven binden.

De eerste drie maanden - als de kinderopvangtoeslag nog door- loopt - krijgen ze korting, daarna wordt het uurtarief voor drie maanden verlaagd naar 2,50 euro. Al tweehonderd mensen maken gebruik van deze 'weer aan het werk'-service.

Zoals Sabine Verhaar (38). Haar achtjarige dochter gaat één dag in de week naar de bso. Verhaar was parttime HR-manager, maar haar contract werd niet verlengd. Haar WW-uitkering is 500 euro lager dan haar oude salaris. "Een groot verschil als je ook geen kinderopvangtoeslag meer krijgt." Maar je haalt je kind niet zomaar van de opvang, zegt ze. "Er geldt een opzegtermijn van twee maanden en eigenlijk hoop ik tegen die tijd alweer aan het werk te zijn." In het begin vond ze dat kortingstarief een beetje ongemakkelijk. "Andere ouders betalen wel het volle pond. Ik betaal ook liever de volle mep. Maar het is heel fijn dat de opvang meedenkt."

'Zelf betalen'
Vooral ouders zelf zouden de kosten van de kinderopvang moeten dragen. Dat vindt bijna 40 procent van de bevolking, blijkt uit de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Niet alleen mensen die geen jonge kinderen hebben, zijn die mening toegedaan. Ruim een kwart van de jonge ouders die zelf geen gebruik maken van opvang vindt dat ook. Ouders die wel gebruik maken van crèche of bso vinden daarentegen vaker dat de overheid het grootste deel van de kosten voor haar rekening moet nemen: dat geldt voor 45 procent. Van de hele bevolking vindt 18 procent kinderopvang primair een taak van de overheid. 11 procent vindt het een zaak van de werkgever en één op de drie dat de kosten gedeeld moeten worden.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden