Jawel, ik draag een baard

Naar aanleiding van het artikel 'Jonge leraren worden netter en diverser' (Trouw, 24 september): Jawel, meneer Sikkes, hoofdredacteur van 'Het Onderwijsblad', ik draag een baard. Inderdaad, meneer Sikkes, mijn tas heeft een hengsel, waarmee ik van die tas een schoudertas kan maken. Zeker, Robert Sikkes, er zijn momenten waarop ik me voor een klas zo sta in te spannen, dat dit leidt tot overmatige zweetvorming. Ten slotte, meneer Sikkes, ik ben de 50 gepasseerd.

Doorn Maarten van Tricht docent geschiedenis en filosofie

Toch lijkt het me onjuist, zeker van iemand van de onderwijsvakbond, om mij, samen met een grote groep mijner collega's, te verwijzen naar een plaatsje binnen de monumentenzorg. Veel docenten zijn namelijk enthousiast over hun vak, zowel voor de inhoudelijke aspecten als de didactische elementen. Gelukkig werken op mijn school inmiddels veel jongere docenten: de suggestie dat die collega's, in tegenstelling tot de ouderen, 'dichter bij leerlingen staan', is echt onjuist.

Met heel veel enthousiaste mensen proberen wij op school onze bijdrage te leveren aan cultuuroverdracht. Vaak heeft dat succes, soms ook wel eens niet. Wilt u, meneer Sikkes, ophouden met die stereotyperingen?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden