Jan Klaassen en Katrijn blijven toch op de Dam

De kans is groot dat het vermaarde Jan Klaassenpoppentheater op de Dam in Amsterdam toch blijft bestaan. De Postcodeloterij is bereid om voor volgend jaar 25 000 gulden ter beschikking te stellen.

Vorige week werd bekend dat de gemeente niet tegemoet wilde komen aan de subsidiewensen van poppenspeler Wim Kerkhove. Met spijt in het hart maakte Kerkhove daarop bekend dat hij zou stoppen met de poppenkast, omdat hij niet langer wilde 'bedelen' bij de gemeente.

Kerkhove is blij met het aanbod van de Postcodeloterij, maar eist wel sponsoring voor meerdere jaren en geen incidentele bijdrage. Ook wil hij dat zijn overdekte Theater Pantijn vlakbij de Dam wordt gesponsord, zodat hij met zijn poppen bij slecht weer kan uitwijken. De Bankgiroloterij gaat uit van een subsidie voor “sowieso drie jaar”.

De poppenspeler zegt geen enkele relatie meer te willen met de gemeente Amsterdam, die hem achttien jaar geleden had gevraagd de oude traditie van het poppenspel op de Dam in stand te houden. De jaarlijkse gemeentesubsidie van 15 000 gulden was volgens Kerkhove veel te weinig.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden