'Jammer dat Peper vertrekt'

Van onze verslaggevers ROTTERDAM - Annie Verdoold, de Rotterdamse die in verzet tegen de drugsoverlast Bram Peper zo vaak op zijn huid zat, verwoordt de mening van veel Rotterdammers, die gisteren hoorden dat hun burgemeester was gevraagd minister te worden. “Jammer dat Peper hier weggaat, maar goed voor het land. Als hij tenminste zo eigenwijs blijft. Hij zei nogal eens dat er in Den Haag zoveel moet veranderen. Nu krijgt hij daarvoor de kans.”

Loco-burgemeester Hans Simons liet weten pas commentaar te zullen leveren als Peper, die vandaag uit Cuba in Nederland terugkeert, de benoeming bij zijn bezoek aan de formateur heeft aanvaard.

De Rotterdamse VVV-directeur M. van der Lingen stak de loftrompet over Peper als burgemeester van een vernieuwd Rotterdam. Onder Bram Peper maakte de traditionele beeldvorming van de 'woon-en werkstad' plaats voor een met een 'internationale allure'. Kenmerkend daarvoor is de uitstraling van de elegance van de Erasmusbrug in plaats van het oude beeldmerk, de Euromast. “Peper heeft ons imago veranderd, iedereen weet nu dat je ook voor cultuur in Rotterdam moet zijn. En daarom: echt heel jammer dat hij vertrekt.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden