Jacob Derwig en Elsie de Brauw winnen de Louis en Theo d'Or

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater, gisteravond in de Amsterdamse Stadsschouwburg, zijn de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen uitgereikt. Jacob Derwig won de Louis d'Or voor zijn rol in 'Kinderen van de Zon' van Toneelgroep Amsterdam. Zijn collega Elsie de Brauw kreeg de Theo d'Or voor haar rol in 'Gif' van NTGent.

De Colombina, voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol, ging naar Lies Pauwels voor haar rol in 'Freetown' van Dood Paard. Voor de meest indrukwekkende mannelijke bijrol kreeg Peter Bolhuis de Arlecchino voor zijn rol in 'Augustus' van De Utrechtse Spelen. De Prosceniumprijs voor de persoon die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het toneelklimaat was voor toneelmaker Jan Joris Lamers. Volgens de jury is vooral het pedagogisch aspect van Lamers' werk van belang voor de ontwikkeling van het Nederlandse toneel.

Verder waren er prijzen voor Hotel Modern, voor de jeugdvoorstelling 'Adios' van Het Houten Huis en Speeltheater Holland, en voor jeugdacteur Servaes Nelissen. De Avro Toneel Publieksprijs (25.000 euro) was voor de voorstelling 'DOEK' van Kik Productions.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden