Ja hoor, het was van de week weer zover. Lindsay Lohan, het ...

Zelfs een anti-alcoholarmband houdt actrice Lindsay Lohan niet nuchter.

Ja hoor, het was van de week weer zover. Lindsay Lohan, het notoirste drankorgel van Hollywood, werd door de politie van de straat in Santa Monica (Californië) geplukt en opgepakt wegens rijden onder invloed en het bezitten van cocaïne. De actrice van amper 21 jaar was net een goede week ontslagen uit de afkickkliniek in het chique Malibu. En, pikant, ten tijde van haar aanhouding droeg ze een anti-alcoholarmband, die via de huid controleert of iemand heeft gedronken.

Lohan liep op een bizarre manier tegen de lamp. Een vrouw belde vanuit haar auto de politie en klaagde dat iemand haar, om half twee ’s-nachts, achtervolgde. Die vrouw bleek de moeder te zijn van het persoonlijke hulpje van de actrice en dat hulpje had net een paar uur eerder ontslag genomen. Toen de politie de actrice even later aanhield, stonk ze naar drank en in de auto waren sporen van cocaïne. Na een nacht te hebben doorgebracht in de gevangenis van Beverly Hills mocht ze op een borg van 25.000 dollar vertrekken.

Vijf dagen eerder had ze ook al 30.000 dollar moeten neertellen omdat ze eind mei, ook al onder invloed, haar auto in Beverly Hills in de prak had gereden. Daarvoor moet ze eind augustus voorkomen.

Papa Michael Lohan mocht meteen bij Larry King van CNN klagen dat hij zijn dochter zo vaak heeft gewaarschuwd dat ze zichzelf naar de knoppen helpt. Maar ja, pa heeft er zelf een gevangenisstraf wegens dronken rijden op zitten, dus dat is niet zo’n goed rolmodel. En moeder Dina lust de drank ook maar al te goed, getuige een uitstapje naar Miami waar de drankafrekening 750 dollar bedroeg. Dina fungeert dezer dagen als de bron waaruit de roddelpers haar informatie over dochter Lindsay haalt. Want moeder denkt dat haar dat in de hogere regionen in Hollywood zal brengen. De pr voor Lindsay verzorgt ze goed. Mijn dochter een alcoholiste? Nee, hoor. Ze moet gewoon door de wilde jaren heen. En haar zwakte voor alcohol is gewoon een genetisch probleem.

Vanwege de ’terugval’ van de actrice moesten van de week de agenda’s worden herschikt, want, zoals moeder Dina het al zei, Lindsay is onder medische zorg. Dus ging het optreden in de tv-show van Jay Leno, waar ze ter promotie van haar nieuwste film zou zitten, niet door. In plaats daarvan trad filmlolbroek Rob Schneider in travestie aan als Lohan, compleet met alcoholarmband. En new-ager annex actrice Shirley MacLaine, die de film produceert waarvoor Lindsay nu opnamen maakt, wenste haar weer een gezonde geest in een gezond lichaam toe.

Intussen vragen anderen zich af hoe het nu verder moet met Lohan en haar onderhand lange lijst van drankproblemen. Er worden parallellen getrokken naar andere probleemgevallen. Met sommigen is het dramatisch afgelopen. River Phoenix, net als Lohan ’veelbelovend’, werd maar 23 jaar door een overdosis cocaïne en heroïne. Drew Barrymore was pas 13 toen ze aan de drugs en de alcohol was.

Misschien, stelde een commentator van het tv-station MSNBC van de week vast, moet Lohan gewoon de gevangenis in. Net als Paris Hilton, maar dan niet als straf maar als therapie. Misschien vergaat het haar dan net als Robert Downey Jr. Die wist iedere keer na een drugs- en drankakkefietje uit de gevangenis te blijven met de belofte: ik verbeter mijn leven. Hij gíng de cel in en krabbelde overeind. Langzaam. Maar nu is hij weer een gevierd acteur. Het kan dus wel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden