Islamitische stichting blij met uitspraak Welten

(AP) Beeld
(AP)

De islamitische stichting As-Soennah in Den Haag prijst korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland om zijn uitspraken over het boerkaverbod.

Dat doet de stichting in een verklaring op de website Al-yaqeen.com, die verbonden is aan de stichting. As-Soennah spreekt van ,,een moedige uitspraak’’ die ,,getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel’’.

Respect
Ook heeft de stichting zware kritiek op de reacties uit de politiek. Zo schrijven ze op de website: ,,Politici die als reactie op zijn woorden moord en brand schreeuwen dat de korpschef met deze uitspraken buiten zijn boekje is getreden, begrijpen blijkbaar niet de wijsheid achter zijn woorden."

En: ,,Ze begrijpen niet hoezeer de veiligheid van de samenleving samenhangt met saamhorigheid en respect. Zodra een deel van de samenleving afgezonderd wordt en als doelwit genomen wordt van een onrechtmatige behandeling, dan heeft dat zijn weerslag op de gehele samenleving. De samenleving wordt daar niet veiliger van, integendeel, het zal hierdoor ontwricht raken."

Het kabinet is van plan een boerkaverbod in te voeren. Welten zei deze week in het tv-programma 5 jaar later dat hij er niet in gelooft dat zijn politiekorps vrouwen met een boerka gaat arresteren. Zijn uitspraken leverden hem veel kritiek op, onder meer van partijen in de Tweede Kamer.

As-Soennah is de stichting achter de gelijknamige moskee in Den Haag. Dat is een van de bekendste salafistische moskeeën van Nederland. Salafisme is een zeer orthodoxe stroming binnen de islam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden