Introductieweken studentensteden van start

Ze zijn vanaf maandag weer in groten getale te zien in de grote studentensteden: jonge eerstejaars studenten. Utrecht, Leiden en Groningen bijten maandag het spits af met hun introductieweken. De overige studentensteden volgen later deze maand.

De introductietijd wordt door velen gebruikt om de stad te leren kennen, hun universiteit of medestudenten. Tijdens de komende introductieweken krijgen nieuwe studenten niet alleen veel feestjes, maar er is ook opvallend veel voorlichting. Onlangs bleek al dat ze meer dan ooit tijdens de start van hun studententijd worden 'opgevoed'. Zaken als onveilige seks, fietsendiefstal en de langstudeerboete bij meer dan een jaar studievertraging komen uitgebreid aan bod.

Tijdens de Groningse KEI-week worden de 4300 eerstejaars bijgespijkerd over veilig wonen, genotsmiddelen, omgaan met geld en omgaan met Groningers die geen student zijn.

De Delftste Ontvangstweek (OWee) organiseert voor het eerst een zogeheten campusdag voor 2300 studenten en in de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) krijgen de circa 3500 eerstejaars budgettips van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs). De Leidse El Cid plant dit jaar een extra studieblok in en stuurt studenten naar de schouwburg om de Leidse cultuur op te snuiven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden