Interreligieus praten en bidden tegen conflicten

ASSISI (AFP) - Religieuze leiders en politici uit alle windstreken hebben zich verzameld in het Italiaanse Assisi voor drie dagen van moeizame gesprekken over regionale conflicten en voor gezamenlijk gebed. Het gaat om de achtste interreligieuze ontmoeting in Assisi, onder het dak van de katholieke lekengemeenschap San Egidio.

De president van Portugal Soares, de PLO-vertegenwoordiger in Jeruzalem Faisal Hoesseini, de Israëlische vice-minister van buitenlandse zaken Beilin, een bisschop uit Liberia, een Algerijnse fundamentalistische islam-theoloog, een vertegenwoordiger van de orthodoxe synode van Servië en vele anderen woonden zondagavond de opening bij, in de geboortestad van de heilige Franciscus.

De gemeenschap van San Egidio heeft in 1992 een rol gespeeld bij het totstandkomen van een vredesakkoord in het door burgeroorlog en honger verwoeste Afrikaanse land Mozambique. De gemeenschap onderhoudt nauwe banden met het Vaticaan. Omdat de paus zelf in Kroatië op bezoek was, werd de Heilige Stoel gisteren in Assisi door kardinaal Cassidy vertegenwoordigd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden