Internet biedt iedereen ’collectieve zorgpolis’

Zorgverzekeringen worden via internet flink onder de standaardprijs verkocht, als ’collectieve contracten’ voor sitebezoekers.

door Wybo Algra

Dergelijke collectieve polissen bestaan al voor groepen werknemers, patiënten, sporters en leden van vakbonden. Zij bedongen vorig jaar kortingen in de orde van vier tot zes procent bij de verzekeraars. Dit jaar kan elke sitebezoeker zo’n goedkope polis afsluiten bij onder meer Delta Lloyd, FBTO, Ohra en Univé, met kortingen tot het wettelijk toegestane maximum van tien procent. Zo kost een Ohra-basisverzekering bij vergelijkingssite www.independer.nl 85,40 euro, in plaats van 94,95 euro. Volgens Edmond Hilhorst van Independer zit het voordeel in het afschaffen van vrijwel al het papierwerk: „Mensen vragen online offertes aan en worden online geaccepteerd. Er komt geen drukwerk meer aan te pas.” Via Independer kan een FBTO-verzekering worden afgesloten met een korting van 7,5 procent.

Ook de site www.basisverzekeringveiling.nl biedt goedkope zorgpolissen aan voor iedereen. Achter de site zit SEZ, assurantiemakelaar in zorgverzekeringen, dat veel zaken doet met bedrijven en ook voor ouderenbond Anbo collectieve contracten afsluit. Maar ook particulieren kunnen via de site een zorgverzekering afsluiten bij onder meer Delta Lloyd, Avero en Trias, eveneens met kortingen tot tien procent. „Een ludieke manier om zorgverzekeringen te verkopen”, zegt een woordvoerder van Delta Lloyd. Deze verzekeraar werkt uitsluitend via tussenpersonen, waarvan de site er één is. De standaardpremie van Delta Lloyd is bijna 1150 euro per jaar. Via de veilingsite gaat daar bijna 115 euro vanaf. Als de tussenpersoon maar genoeg nieuwe klanten binnenbrengt, spint volgens de woordvoerder van Delta Lloyd iedereen daar garen bij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden