Inspirerende praatjes over energieboeren en hobbykoks

(TROUW)

Van lokale stroom tot lokale jam, het platform Opgemärkt houdt morgen weer een van haar inspirerende avonden over duurzame initiatieven in Amsterdam.

Dit keer is er bijvoorbeeld een spreker van Wetailer, een online platform voor hobbykoks. Heel wat mensen bakken al taarten voor hun eigen vriendenkring, brouwen zelf bier in een schuurtje, of hebben bakken groenten over uit de eigen hobbytuin. Via de site van Wetailer (www.wetailer.com) kan huisvlijt uitgroeien tot een heus bedrijfje.

Door een samenwerking op te starten kunnen buurtgenoten hun zelfgemaakte producten laten proeven, verpakken, financieren én bezorgen bij geïnteresseerde klanten. Wetailer noemt zich de eerste stap naar een deeleconomie voor lokaal voedsel en is vooralsnog in Amsterdam gestart.

Andere spreker is Aart van Veller, één van de eigenaren van Vandebron.nl. Dat bedrijf biedt een online marktplaats aan duurzame consumenten die hun stroom direct van groene producenten willen afnemen. Er zijn al contracten met een tiental boeren die met windmolens en biovergistingsinstallaties groene stroom opwekken.

Van Veller is ook een van de initiatiefnemers van de Groene Bocht, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Amsterdamse Keizersgracht waar deze avond wordt gehouden. Het pand biedt ruimte aan allerlei groene bedrijven, maar is ook duurzaam ingericht, zodat bezoekers direct kunnen zien dat duurzaam bouwen en duurzaam werken haalbaar is.

Er zijn morgen ook tuinders van de Amsterdamse Amstelhoveniers en mensen van de Life impact academy, een bureau dat organisaties op een creatieve manier helpt veranderen, of liever: verbeteren.

Opgemärkt noemt zichzelf optimistisch duurzaam en organiseert deze laagdrempelige bijeenkomsten iedere eerste dinsdag van de maand.

De lezingen bij Opgemärkt beginnen om 20.00 uur (inloop half acht) en ze zijn gratis toegankelijk. Locatie: Keizersgracht 452 (De Groene Bocht).

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden