Weblog

Inspirerende ontmoetingen

CDA-Kamerlid Jan de Vries (Dirk Hol) Beeld
CDA-Kamerlid Jan de Vries (Dirk Hol)

Het valt niet mee vandaag. Na een heerlijke vakantie in Italië is dit mijn eerste echte werkdag. Het is nooit gemakkelijk om na een paar weken ontspanning weer te moeten starten maar vandaag kost het mij extra moeite.

Jan de Vries en Tweede Kamerlid CDA

Niet alleen omdat ik geen verbinding kan krijgen met de computer van de Tweede Kamer maar ook omdat de afgelopen dagen mij veel energie hebben gekost. Samen met mijn veertienjarige zoon Arie Bart en nog drie tieners heb ik het Xnoizz Flevo Festival bezocht. Een festival vol Faith, Friends en Music. Onze zoon mag niet alleen de wereld rond zeilen maar ook nog niet alleen een festival bezoeken.

Op gepaste afstand heb ik daarom de tieners ‘begeleid’. Dat was voor mij geen straf. In de jaren ’80 bezocht ik dit festival al en in de afgelopen dagen heb ik ervaren dat een veertiger er nog steeds van kan genieten. Vooral van de inspirerende lezingen, muziek en ontmoetingen. Eén ontmoeting laat mij niet meer los. Vrijdagavond, na heerlijk gedanst te hebben op de ska-muziek van October Light & Mojo , ontmoette ik na ruim 20 jaar een oude bekende. Hij was zichtbaar getekend door het leven, dakloos en verslaafd. Het was voor mij confronterend om te zien en te horen hoe verschillend onze levens zich hebben ontwikkeld. Een lokale predikant had hem en andere daklozen een dag meegenomen naar het festival. Die kerkelijke gemeente biedt de daklozen ook een atelier. Zo draagt zij bij aan hun resocialisatie. Het is mooi om te zien hoe kerken en andere maatschappelijke organisaties hun verantwoordelijkheid nemen. Soms met meer succes dan de ‘reguliere’ door overheden aangestuurde organisaties. Het werk van Youth for Christ , een van de vier partners van het Xnoizz Flevo Festival, onder jongeren in aandachtswijken en op middelbare scholen is daarvan een mooi voorbeeld. Op het festival heb ik afgesproken later nader kennis te maken met het scholenwerk van Youth for Christ. Zo leiden ontmoetingen vaak tot een vervolg. Tot een gesprek in Den Haag of tot een bezoek in het land. Zoals vanmiddag. Vanmiddag loop ik een zomerstage bij Trivalent , een instelling voor ouderenzorg in de Hoeksche Waard. Pas vanmiddag, want maandag is eigenlijk mijn ‘pappadag’. Onze twee jongste kinderen zijn vandaag ook weer naar school. Voor Daan is het extra spannend. Zijn eerste dag in groep 3. Ik fiets nu snel naar school om te horen of hij al kan lezen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden