Inkomsten actie Kerkbalans blijven gelijk

UTRECHT (ANP) - De opbrengst van Kerkbalans, de jaarlijkse inzamelingsactie van vijf kerken voor het plaatselijke kerkenwerk, is afgelopen jaar vrijwel hetzelfde gebleven als het jaar daarvoor. ,,Een absoluut wonder'', zei voorzitter Dirk Bijl van de Interkerkelijke Commissie Geldwerving (ICG) woensdag bij de presentatie van de cijfers in de Jakobikerk in Utrecht.

ANP

,,In een tijd van crisis, zagen we in 2008 een stijgende lijn in de opbrengsten en in 2009 een stabiele lijn. Wij noemen het een wonder.''

Wel wordt het aantal mensen dat geld geeft aan Kerkbalans, minder. Daartegenover staat dat de bijdragen van mensen die wél geven, hoger zijn.

Kerkbalans is de grootste fondsenwervingsactie van Nederland. Zowel de Rooms-Katholieke Kerk als de Protestantse Kerk in Nederland, de Oud-Katholieke Kerk, de Doopsgezinde Sociëteit en de Remonstrantse Broederschap doen mee aan de actie.

Het geld dat vrijwilligers met de actie ophalen, wordt in parochies en kerkelijke gemeenten gestoken. Die besteden het aan onder meer diaconaal werk, zoals ziekenbezoek, inzamelingsacties, culturele activiteiten maar ook aan onderhoud van monumentale kerkgebouwen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden