Inholland moet studente toch haar diploma geven

Een studente wier scriptie volgens hogeschool Inholland niet van hbo-niveau is, krijgt binnen drie dagen toch haar diploma. Dat heeft de hogeschool gisteren gezegd naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in een kort geding dat de studente had aangespannen.

De studente kreeg in juli 2009 een voldoende voor haar afstudeerscriptie aan de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) aan Inholland. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie naar de in opspraak geraakte opleiding bleek echter dat de scriptie van onvoldoende niveau was. Daarom wilde Inholland haar het diploma niet geven.

De studente tekende beroep aan bij het College van Beroep voor de Examens. Dat oordeelde dat ze haar diploma gewoon hoorde te krijgen, maar dat gebeurde niet. Daarop spande de studente een kort geding aan. De rechter heeft nu ook geoordeeld dat Inholland het diploma moet uitreiken.

Vier studenten zitten in dezelfde situatie. Inholland beraadt zich nog op hoger beroep. Mocht de hogeschool niet in beroep gaan tegen de uitspraak, dan krijgen de vier andere studenten ook hun diploma, aldus een woordvoerster.

De hogeschool kampt verder met een groep van enkele tientallen bijna-afgestudeerden die het niet lukt om te voldoen aan de nieuwe, verzwaarde afstudeereisen. Ook zij zouden juridische stappen voorbereiden. Volgens de woordvoerster gaat dat om 'niet te vergelijken zaken'. In 2010 kwamen misstanden bij Inholland aan het licht rond verkorte afstudeertrajecten, waardoor studenten veel te gemakkelijk een diploma kregen

(ANP, TROUW)

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden