Ingestraald water Jomanda onderzocht

De internationaal befaamde Nederlandse kankerspecialist Piet Borst stelt voor om door Jomanda ingestraald water wetenschappelijk te onderzoeken. Dit opmerkelijke voorstel deed professor Borst tijdens de opnamen van het Vara-programma 'Het zwarte schaap'. De aflevering, waarin medium Jomanda centraal staat, wordt komende zaterdag op tv uitgezonden.

Martine Borgdorff

Het medium uit Tiel, dat haar activiteiten tegenwoordig naar het buitenland heeft verplaatst, is ervan overtuigd dat ze door middel van instraling ernstig zieken kan genezen. Tijdens de healings die Jomanda jarenlang in Tiel hield, konden bezoekers flessen ingestraald water kopen.

In de medische wereld wordt ernstig getwijfeld aan de werkzaamheid van Jomanda's beroemde wonderwater. ,,Jomanda is ervan overtuigd dat ze mensen beter maakt en wij denken dat het bewijs hiervoor niet geleverd is', aldus de aan het Nederlands Kanker Instituut verbonden specialist Borst in 'Het zwarte schaap'.

Borst wil met een goed opgezette proef de waarde en betekenis van door Jomanda ingestraald water wetenschappelijk onderzoeken. Hij stelt voor dat de Tielse hoogstpersoonlijk duizend flessen water instraalt, die vervolgens worden vergeleken met duizend flessen niet-ingestraald water. ,,Er zal geen verschil zijn', voorspelt Borst. Hij is zo overtuigd van de uitkomst dat hij er 100000 gulden op wil verwedden.

Jomanda zegt in het tv-programma het voorstel graag aan te nemen, omdat volgens haar eindelijk het wetenschappelijk bewijs zal worden geleverd dat ingestraald water wel degelijk werkzaam is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden