Indians na 41 jaar in World Series

SEATTLE (Reuter, ANP) - Aan de hand van 'El Presidente' hebben de honkballers van de Cleveland Indians na 41 jaar weer de World Series bereikt.

In de Kingdome van Seattle maakten ze in de zesde wedstrijd van de playoffs een einde aan de illusies van de Seattle Mariners, 0-4. Het was de vierde zege in de zogeheten best-of-seven, 2-4.

Wedstrijd zes was de wedstrijd van Dennis Martinez. De pitcher uit Nicaragua, bijgenaamd 'El Presidente'. Hij is met zijn veertig jaar de oudste startende werper in de Major Leagues. Zondag had hij de vijfde wedstrijd overgeslagen door een stijve schouder. Dinsdagavond stond hij voor 58 318 toeschouwers in de Kingdome op de heuvel. Als een vorst, als 'El Presidente' die geen tegenspraak duldde. In zeven innings stond hij vier honkslagen toe. In de zesde innings kwam hij even in moeilijkheden met het tweede en derde honk bezet. Met twee man uit verleidde hij Mariner-slugger Timo Martinez tot een slagbeweging op een wijd-bal. In de achtste slagbeurt stelden de Indians de zege veilig met drie punten, waaronder een homerun van Baerga.

Bij de Mariners stond de linkshandige Randy Johnson op de heuvel. Johnson, 2 meter 8, was de beste werper in het reguliere seizoen van de Major Leagues met 18 overwinningen en twee nederlagen. Hij stuurde in acht innings acht man met drie slag naar de dug out en kreeg zes honkslagen tegen, waaronder een homerun. “Hij raakte vermoeid”, aldus Dennis Martinez, “maar Randy is momenteel de beste pitcher van de wereld, laat daar geen twijfel over bestaan.”

Voor de Indians dinsdagavond niet. Dat was Dennis Martinez, die 19 jaar geleden met de Baltimore Orioles al in de World Series stond, die op 35-jarige leeftijd voor de eerste keer in het All Star team werd gekozen, die in 1991 (36 jaar oud) bij de Montreal Expos zijn eerste perfecte wedstrijd (geen honkslagen tegen) wierp, die 231 overwinningen behaalde in zijn loopbaan, die een drankprobleem overwon. “Hij had de precisie van een chirurg”, prees de verliezende coach Piniella. “Hij was een vakman”, oordeelde Randy Johnson. “En een heel slimme veertiger.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden