In Neede puilen de makelaarsagenda’s uit

De Oudestraat in Neede. Op de woningmarkt ontbreekt het aan aanwas en doorstroming. ( FOTO HERMAN ENGBERS )

neede - – Ineens ontdekten de koopjesjagers vorig jaar Neede. „Die dachten hier een huis voor niks te krijgen”, zegt makelaar Jeanine Klein Gebbinck, eigenaar van Wormgoor Makelaars. „Sommigen reageerden nog verontwaardigd ook toen bleek van niet.”

Neemt niet weg: Neede lijkt een walhalla voor starters. Gezinswoningen met tuin voor nog geen 150.000 euro zijn heel normaal. Maar je moet wel ergens werk hebben. De dorpseconomie leunt op de bouw- en metaalsector. „In de bouw groeit het aantal jonge zelfstandigen zonder personeel explosief”, constateert makelaar André Scheers van Scheers & Roes Makelaars. „Die krijgen niet zomaar een hypotheek.”

Het Gelderse Neede (9000 inwoners, gemeente Berkelland) telt drie supermarkten met riante parkeerhavens. In het centrum staan jonge appartementengebouwen tussen oude dorpshuisjes. Nooit was het een trekpleister, maar toch verliep de woningverkoop tot 2008 vlot.

Nu is dat anders. Van alle 4215 dorpshuizen staan er 186 te koop, volgens Funda.nl. „Dat is veel”, zegt Klein Gebbinck. De teller loopt op. Net als elders in Nederland stagneert de woningmarkt en zijn de prijzen gedaald. Hoe spelen Needse makelaars daarop in? Er bovenop zitten, klinkt het eensluidend.

Van de kopers komt 80 procent uit Neede zelf, weten makelaars Scheers en zijn collega Arjan Nijland van Scheers & Roes Makelaars. „Je moet de mensen hier goed kennen”, zegt Scheers. Toen hij in 1994 zijn zaak begon, werd het eerste appartementencomplex net opgeleverd. Nu wonen veel dorpelingen in zo’n huis. Senioren zetten massaal hun ruime woningen te koop voor een slinkend lokaal publiek. Het ontbreekt domweg aan aanwas en doorstroming.

Wat de oorzaak ook moge zijn, feit is dat de agenda’s van Nijland, Scheers en Klein Gebbinck uitpuilen. Met zo’n riant woningaanbod valt er met veel partijen veel te bespreken. Wie zijn huis verkoopt, berust inmiddels in een ’realistische prijsstelling’ en een langere verkoopduur. Verdwenen zijn de boze telefoontjes als na drie maanden geen kandidaat-koper opduikt. Het is eerder andersom. Nijland: „Sommigen zetten hun huis alvast te koop om het over twee, drie jaar kwijt te zijn.”

Niet langer lopen woningzoekenden op de bonnefooi binnen. Makelaars zoeken hen gericht op. Scheers & Roes (Vastgoed Pro) ontmoet ook woningzoekers van buiten. Zo gaat Scheers een halve dag rondrijden met een Zuid-Hollands stel. Vroeger, zegt hij sprekend over 2007, nam je die tijd minder. „Nu inventariseer je woonwensen uitgebreid. Er is zoveel keuze.”

Nijland merkt dat hij procesbegeleider wordt. Steeds vaker regelt hij een hovenier of schilder om gedateerde huizen beter te presenteren. Ook Klein Gebbinck doet dat. In Neede hebben huizen uit de jaren dertig dat soms nodig. „Een nieuw bankje doet al veel”, zegt ze.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden