In 'Mixed up' gebeurt echt helemaal niets

Het blijft maar sukkelen met 'Mixed up' (NCRV). We hebben nu eenderde van de serie achter de rug en er is nog steeds geen enkel zicht op spannende ontwikkelingen of heftige botsingen. En dat is raar, want het thema man/vrouw-strijd biedt toch genoeg aanknopingspunten voor boeiend drama, zou je denken. Alleen al het feit dat een man (hoofdredacteur David) een vrouwenblad moet gaan redden van de ondergang, zou garant moeten staan voor hoogoplopende emoties, maar verder dan wat woordenwisselingen tussen deze David en één redactrice, Latifah, komt het niet.

Suf kabbelen de dagen voort op de redactie van ZIJ, zoals dat in het echt waarschijnlijk ook het geval is bij menig damesblad. Theetje drinken, gezichtsmaskertje testen, stukje tikken en weer naar huis. Ondertussen moet David (Waldemar Torenstra) de rücksichtslose bladmanager uithangen, maar zijn krachtigste besluit tot nu toe is het verbieden van cakejes tijdens het redactie-overleg. "Inhoudelijk heb ik niets op het blad aan te merken", opent hij opgewekt zijn eerste redactievergadering. Geeuw.

Toch slaagt deze zachte, alles begrijpende Sanoma-spons erin het zieltje van één redacteur te kwetsen. Stagiair Thor beklaagt zich bij de weggestuurde hoofdredacteur Guusje (Anneke Blok) over Davids 'tirannieke karakter'.

Zou Thor erop doelen dat hij zo nu en dan een kopje espresso moet halen voor het zonnetje in huis? Even veer je op als kijker. Guusje gaat Thor natuurlijk gebruiken om misselijk te intrigeren in de redactie, als zoete wraak voor haar wrede ontslag. Maar nee. "Je zal het toch met hem moeten doen, Thor", adviseert ze zalvend als een Heils-soldate.

Dat is 'Mixed up'. Steeds als je hoopt op de explosie van een gillende keukenmeid, hoor je een nat rotje. Het opgewonden standje Latifah zet een naaktfilmpje van David op YouTube. En waarachtig, David raakt zowaar enigszins verstoord. Maar Latifah biedt meteen haar excuses aan. "Het was een stoot onder de gordel." Ziezo, conflictje opgelost. Zelfde laken een pak met Davids echtgenote, die boos is dat hij misschien haar verjaardag verzuimt. Wie staat er precies op tijd met een mooie bos bloemen op de stoep? Knaapje zag een roosje staan.

Een politiek-correcte hoofdredacteur, een gebrek aan tegenstellingen, onovertuigend acteerwerk en duffe verhaallijnen maken dat ik na deel drie echt afhaak. Of David iets krijgt met Latifah, lesbo Bien echt een kind gaat baren, en of het nog wat wordt tussen Tabou en fotograaf Eddy, u moet het me te zijner tijd allemaal maar 'es vertellen.

'Remko op vrijdag' (BNN) had evenmin een overtuigende start. Het programma dat een satire wil zijn op de actualiteit, bevat een paar aardige elementen, zoals de Voetbalvrouwen en de niet-gemaakte film, maar er valt nog weinig te lachen. Dat werd ook pijnlijk duidelijk bij de voorvertoning in 'DWDD'. Jörgen Raymann riep vanuit de zaal dat er gewoon te weinig gebeurt in Nederland. Dat zou de oorzaak zijn van het floppen van actuele satire, zoals recent nog 'Comedy live!' van Jan Jaap van der Wal. Remko Vrijdag suggereerde vilein dat hij, in tegenstelling tot Van der Wal, in elk geval nog z'n uiterlijk mee heeft. Toch was het slappe hap. Leek wel de ZIJ-redactie.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden