'In mijn dromen speel ik in Harry Potter' Sara van Ketel

"Ik wil graag beroemd worden. Dansen en acteren is mijn toekomstdroom. Ik heb gefigureerd in 'SpangaS' en de bioscoopfilm 'Nachtrit'. En ik heb meegedaan aan de serie 'Downistie', voor mensen met Down die in een andere rol kruipen. Ik kijk altijd naar 'GTST', daar zou ik wel een rolletje in willen. Of in de serie 'Everybody Dance Now'. Jan Kooijman is daarin een van de juryleden. Ik ben heel erg fan van hem. Ik wil hem eigenlijk wel in het echt zien, maar dat is nog steeds niet uitgekomen.

Zingen kan ik ook, dat heb ik bewezen met Waldemar Torenstra en de Jostiband. We hebben het nummer 'Als de morgen is gekomen' van Jan Smit opgenomen. Daarna droomde ik over Waldemar. Of dat een leuke droom was? Nou, ik denk dat zijn vriendin het niet wil horen.

Aukje heeft mij gevraagd om mee te doen. Zij is tijdelijk mijn manager. Iedere artiest heeft een manager die businesszaken regelt. Het was spannend om dat lied op te nemen. Ik had een brok in mijn keel, want ik kende Waldemar niet. Maar als je hem leert kennen, wen je aan de situatie dat je met Waldemar zingt. Ik heb eerst een paar keer geoefend met mijn woonbegeleidster.

Zelf schrijf ik ook liedjes. Ik zou graag tien nummers maken waar hit en pit in zit. We hebben met het nummer van Jan Smit al heel veel geld opgehaald. De opbrengst is voor mensen met een verstandelijke beperking in Afrika.

Ik heb zelf geen last van mijn beperkingen. Ik doe mee met mijn broertjes. Die hebben geen verstandelijke beperking en daar wil ik liever bij horen. Zij hebben geen enkele moeite om ergens te studeren of te werken. Ik wil ook dingen zelf kunnen regelen. Dan kan ik zijn wie ik wil zijn.

Ik heb mijn eigen strijkbedrijf. Eerst was strijken mijn hobby. Toen heb ik een cursus gedaan; daardoor heb ik nu mijn eigen bedrijf. Ik strijk voor een paar klanten, maar ik wil het groter opzetten. Ik zou voor de cast van 'GTST' willen strijken. In elke scène hebben ze iets nieuws aan. Dat moet toch wel gestreken zijn. En ik studeer Engels. Ik lees een Engels boekje, 'Miffy's Birthday'. Later wil ik naar Yale of naar Engeland, maar met een verstandelijke beperking is het heel moeilijk om ergens te studeren.

In mijn droom voerde ik een gesprek met Daniel Radcliffe, die is Engels en speelt Harry Potter. Ik wil heel graag met hem spreken, maar als je wakker wordt, in het echt, kan dat niet. Dan wil ik langer blijven slapen om het gesprek af te maken. Elke avond heb ik een nieuwe aflevering van mijn droom. In mijn slaap zie ik beelden van 'Harry Potter' en dan speel ik zelf mee. Ik onthoud ze goed, mijn dromen. Heel grappig om het daarover te hebben."

Sara van Ketel (1988), vorig jaar te zien in de serie 'Down voor Dummies' waarin drie jonge vrouwen met het Downsyndroom werden gevolgd, werkte onlangs mee aan de single 'Als de morgen is gekomen'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden