In de bus van vroeger

Inlichtingen over vertrektijden geeft een folder van het GVB en de openbaar vervoer reizigersinformatie 06-9292.

Het Amsterdams openbaar vervoer museum (AOM) bestaat vijf jaar. Ter gelegenheid van het eerste lustrum laat het gemeente vervoerbedrijf op drie zondagen deze zomer het openbaar vervoer van weleer door de hoofdstad kruisen. Dat gebeurt in samenwerking met het museum voor streek- en stadsbussen (MUSA) plus de elektrische museumtramlijn Amsterdam (EAM), die het oude spoorlijntje tussen het Haarlemmermeerstation en Amstelveen exploiteert.

Op 5 juli, 2 augustus en 6 september staat een historische tram van de AOM klaar voor het centraal station. Die brengt nostalgie-reizigers voor vijftien gulden (kinderen tot 12 jaar en 65+ tien gulden) naar het Haarlemmermeerstation in Amsterdam-Zuid. Vandaar gaat het met een EAM-trammetje naar Amstelveen.

Bussen van MUSA uit de jaren '50 en '60 jaren brengen het gezelschap naar Amsterdam-Noord. Bij het ook al historische 'Sluisje van Nieuwendam' ligt het voormalig gemeenteveer 'XIII' gereed. Het 'Nieuwendammerbootje' dat in '61 uit de vaart werd genomen, zorgt voor het derde deel van de tocht: over het IJ, terug naar CS. De nostalgie-tour kan ook andersom worden gemaakt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden