IKON HERHAALT 'DOOD OP VERZOEK'

In het kielzog van de discussie over euthanasie brengt de Ikon op 2 maart aanstaande een anderhalf durend programma over het onderwerp, getiteld 'Een goede dood'. De uitzending, gemaakt door de redacties van Kenmerk en Vesuvius, bestaat uit gesprekken en reportages over euthanasie in Nederland. De presentatie is in handen van Ilona Hofstra en Cees Grimbergen.

BIJDRAGEN: ROP ZOUTBERG

De Ikon voelt zich verantwoordelijk voor zijn bijdrage in de hernieuwde discussie, meldt de omroep. “In 'Een goede dood' is veel ruimte voor discussies tussen voor- en tegenstanders van de huidige euthanasiepraktijk.” De thema-avond zal worden besloten met een herhaling van de documentaire 'Dood op verzoek' van regisseur Maarten Nederhorst, die de Ikon vier maanden geleden uitzond. “Veel mensen hebben de documentaire destijds niet gezien”, zegt een woordvoerder van de Ikon, “die willen we, zeker na zo'n thema-avond, in de gelegenheid stellen de film te zien.”

De omroep heeft inmiddels bij de Duitse RTL een claim van 600.000 DM gedeponeerd voor het tonen van een fragment van zes minuten uit de documentaire. Dit is tegen de internationale afspraken in die de Ikon voor uitzending stelde. “Het is een gigantisch bedrag, maar als je in het buitenland wilt laten overkomen, dat wij dit niet pikken, moet je een volwassen claim stellen .”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden