Update

'Ik wens dat ze eten en drinken hebben'

De Kerckeboschschool in Zeist Beeld Google Streetview
De Kerckeboschschool in ZeistBeeld Google Streetview

Ouders en kinderen van de Kerckeboschschool in Zeist zijn maandagochtend op school bij elkaar gekomen om te praten over de vermissing van de twee Zeister broertjes Julian uit groep 4 en Ruben uit groep 6. Directeur Ronald Nagtegaal heeft de ouders toegesproken, terwijl de leerkrachten in hun eigen klassen met de kinderen hebben gepraat.

De basisscholen zijn maandagmorgen weer begonnen na de voorjaarsvakantie. Op het schoolplein van de Kerckeboschschool werd over niets anders gepraat dan over de vermissing van de twee leerlingen, van wie sinds vorige week maandagavond niets meer is vernomen.

'Het is een verschrikkelijke week geweest met heel veel onzekerheid. Maar voor de kinderen op school is het belangrijk dat de lessen zo gewoon mogelijk verder gaan', zei directeur Ronald Nagtegaal. 'Het docententeam is in de meivakantie bijeen gekomen om te bespreken hoe we na de vakantie weer moesten beginnen. Besloten is dat elke meester en juf in de eigen groep op een kindermanier met de leerlingen zou praten over de gebeurtenis. Uiteraard is er in de groepen 4 en 6, waarin Julian en Ruben zaten, extra veel aandacht, maar ook die klassen pakken zo gauw mogelijk de gewone schoolroutine weer op.'

Plekje
Op de school is een plekje ingericht waar ouders en kinderen berichten kunnen achterlaten voor de moeder van de kinderen en andere familie. Ook is daar gelegenheid om gedachten en gevoelens op papier te zetten, aldus een woordvoerster van de school. De schoolarts van de GGD, Slachtofferhulp en een traumateam van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn aanwezig om zonodig extra zorg te verlenen.

'Ik wens dat Ruben en Julian eten en drinken hebben en niet in het bos zwerven.' Dat heeft een van de kinderen van de Kerckeboschschool in Zeist geschreven op een bord met 'gedachtewolkjes', dat is opgehangen in de hal van de school.

'Ik heb veel met Ruben en Julian gespeeld. Ze waren altijd aardig tegen mijn vader en moeder en daarom ben ik een beetje verdrietig', noteerde een ander schoolkind. 'Ik denk dat ze nog vrij rondlopen', schrijft een leerling. 'Ik denk dat Ruben en Julian echt heel snel terugkomen', staat in een andere wolk.

De school probeert maandag zo snel mogelijk weer in de gewone routine te komen. Het lesprogramma van de groepen 4 en 6, waarin de vermiste kinderen zitten, wordt aangepast als het nodig blijkt te zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden