Ik verveel me zo

Ga dan in de voorjaarsvakantie (2, 3, 4, 5 en 10 maart) naar het Teylers Museum in Haarlem waar kinderen van alles te weten kunnen komen over Antarctica. Hoe zit een ijsberg in elkaar, hoe koud is het er en waarom leven er geen ijsberen maar wel pinguïns? Speciaal voor 8-tot 12-jarigen zijn er workshops (14-16 u) en er is een expositie 'Extreem! Overleven op Antarctica'. Je mag experimenteren met miniatuurijsbergen, uithakken van fossielen of je eigen mobiel weerstation inrichten. Wel aanmelden (euro3,50): 023-5319010 of info@teylersmuseum.nl.

Of bekijken de slaapkamer van Jesse Uyttenhove in Noordwolde, net Jurassic Park. Jesse heeft video's over dinosaurussen en allerlei voorwerpen die met de films te maken hebben. Zijn verzameling is tot en met 16 maart te zien in De Verzamelplaats van het Fries Museum in Leeuwarden (di t/m zo 11-17 u, woe gratis toegang).

Ga in het paleis kastelen tekenen. Het werk van tekenaar Maurits Cornelis Escher is te zien op de expositie 'Escher in het Paleis' in Den Haag. Daar kunnen kinderen tot 16 jaar zelf een Escher tekenen. Winnaars krijgen een Escher T-shirt. In de Fotokamer is een virtual reality programma waar tieners met verhoudingen kunnen spelen (t/m 7 maart in het Paleis, Lange Voorhout 74, Den Haag, di t/m zo, 11-17u, euro2,50).

Of word kunstenaar en bepaal zelf hoe mooi schilderijen zijn in het Haags Gemeentemuseum. Hoe had Mondriaan of Constant het beter kunnen doen? Kinderen vertellen waarom kunst mooi is en wanneer niet.

In het Museumatelier kiezen kinderen een kleurenprint van hét schilderij dat toe is aan verandering. Ook mogen ze een handje helpen om kunst mooi te maken (26/2 van 11-15u, en 14-16u voor kinderen van 8-12 jaar, Stadhouderslaan 41, Den Haag, euro8).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden