Ik stem op Geert Wilders

Morgen ga ik voor het eerst in mijn leven gebruikmaken van mijn stemrecht en dat doe ik meteen goed door op Geert Wilders te stemmen. Ik heb nooit gestemd, want echte mannen stemmen niet; ze krijgen toch wel hun zin. Deze keer ben ik echter gedwongen om te stemmen, omdat het voor mij onmogelijk is om niet op Wilders te stemmen. Ik voel het als mijn morele plicht.

Eerder schreef ik hier wat ik niet goed vind aan Wilders, nu zal ik schrijven wat ik wel goed vind aan hem. Om te beginnen is daar zijn grote morele en fysieke moed. Geert Wilders is de enige Nederlandse politicus die op de dodenlijst van Al-Qaida en andere islamofascisten staat. Dat is niet alleen een eerbiedwaardig onderscheidingsteken voor hem, het is ook een schande voor al die andere Nederlandse politici die nagelaten hebben om, onder het uitroepen van 'Wij zijn allen Geerten Wildersen!', datzelfde doodvonnis over zich af te roepen. Iets wat getuigd zou hebben van solidariteit met een mede-volksvertegenwoordiger.

Ondanks het reële fysieke gevaar dat hem bedreigt - de moordenaars van de Charlie Hebdo-redactie, bijvoorbeeld, handelden uit naam van Al-Qaida - is Wilders niet van zijn weg afgeweken. Zijn standpunten staan nog fier overeind. Een van die standpunten is dat de islam een gevaar vormt voor de vrijheid in Nederland. Ik onderschrijf dat standpunt. Sinds de fatwa uit 1989 van ayatollah Khomeini om de Brits-Indische schrijver Salman Rushdie te vermoorden vanwege diens roman 'De duivelsverzen', heeft zich sluipenderwijs een gas van angst verspreid onder westerse intellectuelen, kunstenaars, columnisten en politici. Dat gas is ontvlamd na de moord op Theo van Gogh en ontploft na de moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo. Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is. Een film als Monty Pythons Life of Brian, waarin de Jezus-mythe hilarisch op de hak wordt genomen, is over de Mohammed-mythe ondenkbaar.

Gelukkig is er nog een handjevol dappere intellectuelen, kunstenaars en columnisten dat zich niet laat intimideren door de dreiging van islamofascistische terreur en de demagogische beschuldiging van 'islamofobie'. En er is één dappere politicus: Geert Wilders. Hij staat verschrikkelijk alleen en kan op niemand rekenen. Niet op de overheid die hem moet beveiligen, waardoor hij niet normaal campagne kon voeren, en niet op de kiezers.

Ik ben verre van een fan van Wilders, maar als ik zijn tegenstanders zie, kan ik niet anders dan op hem stemmen. In de eerste plaats zijn daar de islamofascisten door wie hij permanent onder beveiliging moet leven. Dan zijn er de demagogen die een terugkeer van de jaren dertig voorspellen als hij aan de macht komt en zeggen dat hij 'een soort Hitler' wordt, zoals bloedsprookjesverteller Tunahan Kuzu van het hypocrietenpartijtje Denk deed. En tenslotte zijn er de andere partijen die bij voorbaat samenwerking met hem hebben uitgesloten en daarmee zijn kiezers hun stem in de Tweede Kamer ontzeggen. Kiezers die decennialang door die partijen zijn genegeerd. Dat fijne gezelschap beziende, geef ik veruit de voorkeur aan Wilders.

Als columnist kan ik niet zwijgen over mijn voornemen om op Geert Wilders te stemmen, dat zou laf en hypocriet zijn. Ik roep niemand op om op Wilders te stemmen, alleen om naar zijn of haar geweten te luisteren. Ik luister naar het mijne.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden