Ik stem 7 maart op de SP

Wat ik ga stemmen en op wie? Op de SP natuurlijk en op mijn zoon!

In mijn woonplaats Zoetermeer was de SP in het verleden een populaire partij. Het was de partij die echt de straat op ging om de mening van mensen te horen, de partij die zich iets aantrok van jongeren, ouderen, gehandicapten, minderbedeelden, de partij die initiatieven vanuit de bevolking van harte ondersteunde.

In de afgelopen jaren is de partij wat in het slop geraakt door veel wisselingen van de wacht, maar nu waait er een frisse wind! Een paar jongens, studenten van begin 20, trekken nu samen met een paar oudgedienden de kar en één van die jongens is mijn zoon! Hij staat op de vijfde, verkiesbare, plaats en ik ben trots op hem.

Overigens heb ik zolang ik in Zoetermeer woon (en dat is 25 jaar) bij de gemeenteraadsverkiezingen altijd SP gestemd. Bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer stem ik waarschijnlijk PvdA. Bij de verkiezingen voor de provinciale staten en bij Europese verkiezingen stem ik altijd op een milieupartij. De keuze is de ene keer makkelijker dan de andere, maar ik ga in ieder geval altijd stemmen, bij alle verkiezingen. Democratie is een groot goed en stemmen hoort daarbij!

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden