Ik stem 7 maart op de ChristenUnie

Ik ben niet christelijk, toch stem ik deze keer ChristenUnie.De reden daarvoor is de lakse aanpak van de misstanden in deprostitutie, door zowel de paarse partijen als het CDA. OokGroenLinks straalt geen enkele ambitie uit om hier eens werk vante maken.

Het gaat om 40000 vrouwen die in een branche werken waar heelveel mis is. In 2000 is in Nederland het verbod op prostitutieafgeschaft, maar de verantwoordelijke partijen hebben nagelatenorganen in het leven te roepen die de sector controleren,reguleren en eventueel ook opnieuw verbieden als dat nodig is.

De huidige situatie dat er op vmbo-scholen voorlichtinggegeven moet worden aan meisjes, hoe ze kunnen voorkomen dat zein handen vallen van 'lover-boys' (oftewel pooiers) is te gekvoor woorden.

Taxi-chauffeurs moeten een vergunning hebben. De overheidverbindt voorwaarden aan die vergunning. Dat zou ook moetengelden voor het beroep van prostituee. Als er twijfel is of devrouw, die zo'n vergunning aanvraagt, dat doet op eigeninitatief, moet de gemeente het recht hebben om, zonder naderetoelichting, de vergunning te weigeren.

Datzelfde geldt voor de duizenden vrouwen die uit Oost-Europanaar Nederland komen. Waarom heeft niemand in de politiekaangegeven dat dat onwenselijk was, gezien het grote gevaar datveel van die meisjes lopen om het slachtoffer te worden vanmensenhandel?

De enige partij die consequent op de misstanden is blijvenhameren, is de ChristenUnie. Ik hoop dat ze genoeg stemmenverzamelen om een zetel in de Amsterdamse raad te veroveren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden