’Ik geef aan wanneer ik werk’

Een groeiend aantal vutters gaat weer aan het werk, blijkt uit statistieken van het CBS. Twee mannen en een vrouw vertellen waarom. ,,Ik kan geen seconde stilzitten."

,,Ik werkte al sinds mijn vijftiende, dus toen ik twee jaar geleden bij de werkgever kon stoppen, was mij dat welkom”, zegt Ella van Ruiten (62) in Harlingen.

Zij was voorheen manager van de huishoudelijke hulp bij de thuiszorginstelling Het Friese Land. ,,Maar voordat ik stopte, kwam de vraag of ik een collega wilde vervangen die met zwangerschapsverlof zou gaan”, verklaart zij. Daar bleef het niet bij.

Sindsdien keert Van Ruiten regelmatig terug op haar oude stek, elke keer voor langere periodes. ,,Ik heb net weer vier weken gewerkt, als bemiddelaar voor alfahulp. Nee, in mijn oude functie als manager wil ik niet meer terug. Uiteindelijk ben ik destijds bewust met de OBU gegaan (vut-regeling voor de zorg, red.), ook omdat er van alles veranderde in de thuiszorg en dat stelt ook andere eisen aan het management.”

Van Ruiten heeft geen behoefte aan een vaste aanstelling en vult in de praktijk dus vooral de gaten in de bezetting. ,,Het is heel prettig om zo te leven en zelf over je agenda te beschikken. Er is toch een zekere dwang weg. En ik kan nu precies aangeven of en hoeveel uur ik wil werken.”

,,Toen ik weer voor het eerst aan de slag ging hoorde ik wel eens van een enkele collega de opmerking dat de OBU toch vooral is bedoeld om ouderen plaats te laten maken voor jongeren. Maar met zo’n opmerking moet je natuurlijk vooral bij de directie zijn. Ik denk dat het goed is als een bedrijf zich verjongt, maar er kunnen altijd redenen zijn waarom dat niet lukt.”

Rijk hoeft Willem Peeters er volgens eigen zeggen niet van te worden, maar de verdiensten vormen 'een welkome aanvulling op het pensioen'. ,,Mijn vrouw en ik doen veel aan cultuur. Gaan minstens één keer per week naar het theater of Concertgebouw. De kaartjes kunnen we ons nu makkelijker veroorloven.''

Regels voor combinatie vut en werk in jaren negentig verruimd

Werken na de vut, kan en mag dat wel? Dat verschilt per collectieve arbeidsovereenkomst (cao), en het antwoord is te vinden in het zogenoemde vut-reglement van de cao. In dat reglement staan de voorwaarden die gelden voor bijverdiensten. Soms wordt bijverdienen verboden, soms gelden maxima. Ook zijn er vut-regelingen die, om concurrentie tussen werknemers te voorkomen, verbieden dat bijverdiend wordt in dezelfde bedrijfstak. Vroeger stond ook in de meeste vut-reglementen dat geen nieuwe arbeidsovereenkomst met de voormalige werkgever aangegaan mocht worden. Maar in de jaren negentig, toen er krapte ontstond op de arbeidsmarkt, zijn veel van deze beperkende passages geschrapt, vooral in de hoop deskundig personeel zo lang mogelijk binnen de poorten te houden.

De fiscus beschouwt de bijverdiensten als een tweede inkomen; beide inkomens -de vut-uitkering en het inkomen uit arbeid worden bij elkaar opgeteld en vervolgens belast voor de inkomensbelasting.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden