'Ik ben echt verliefd op onze kerstballen'

'Aan tafel' laat zien wat er bij u en bij ons gebeurt rond het hart van het huis.

Fach de Boer werkt als manager bij Dille & Kamille in Amsterdam. Van links naar rechts medewerkers Clara, Roos, Susanne en Raquel.

"De periode voor de Kerst is megadruk. Soms staat de rij tot achter in de winkel. Voor ons is het zeven dagen per week buffelen, van 's ochtends vroeg tot sluitingstijd. Toch is de sfeer geweldig. En als de mensen in de rij ongeduldig worden, proberen we het leed te verzachten met een glaasje glühwein.

We zijn met een team van twaalf medewerkers. Trek goede schoenen aan, is de tip die ik steevast meegeef aan de medewerkers. Zelf doe ik mijn bergschoenen aan. Niet zo feestelijk, wel heel comfortabel.

Om zes uur 's avonds houden we een stiptheidsactie, en gaat de winkel echt dicht. Soms puffen we dan even uit aan de leestafel in de winkel, die nu mooi is gedekt als kersttafel, maar meestal vergaderen we hier.

Eigenlijk doen alle producten het goed in de decembermaand. Kaarsen zijn een hot item, maar ook bakblikken doen het goed. Verder zijn de zeepjes en handdoeken in trek, net als de wijnen en tapenades. En niet te vergeten de kerstproducten. Ik ben zelf helemaal verliefd op onze kerstballen. Zo verliefd dat ik dit jaar al vóór Sinterklaas een boom in huis had."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden