Ietsje pietsje meer loon in 2017

In april demonstreerden politieagenten op het Malieveld voor een betere cao.Beeld anp

Er kon dit jaar weer over loonstijging worden gepraat aan de cao-tafels. De vakbonden wisten er een gemiddelde stijging van 1,7 procent uit te peuteren.

Zo op de valreep van het jaar wisten de vakbonden nog een paar mooie cao-afspraken te maken met de Rotterdamse stadsvervoerder RET en met de afvalsector. De RET-medewerkers krijgen er de komende tweeënhalf jaar 6,5 procent bij, de afvalverwerkers 6 procent in twee jaar. Voor degenen die het minste verdienen in de afvalindustrie gaat het loon met 7,5 procent omhoog. "Om trots op te zijn", zeggen de vakbondsbestuurders.

De gemiddelde loonstijging die in 2017 is afgesproken, bedraagt 1,71 procent. Een stuk lager dan de zo gewenste 3 procent van de vakbonden. Maar hoger dan de 1,48 procent uit 2016. Werkgeversorganisatie AWVN noemt het afgelopen cao-jaar 'vruchtbaar en relatief soepel verlopend' ondanks de acties die er ook waren. Deze week werd een staking nog afgeblazen, nadat werkgevers en vakbonden in de vleesverwerkende industrie tot een akkoord kwamen.  

Gemiddeld 1,97 procent

Er zijn dit jaar in totaal voor 3,4 miljoen werknemers bijna 350 akkoorden afgesloten. De loonstijging lag in het begin van het jaar nog wel flink lager, gedurende het jaar liep het op. In november lag dat op gemiddeld 1,97 procent. Ook dat is nog niet in de buurt van 3 procent. Al wordt dat inmiddels veel genoemde percentage niet echt vaak bereikt. In de afgelopen zeventien jaar gebeurde dat vier keer: alleen in de eerste drie jaren van de nieuwe eeuw en in 2008.

Tekst loopt door onder foto

In het onderwijs wordt al lang actie gevoerd voor een beter salaris en arbeidsvoorwaarden. Hier werknemers uit het middelbaar onderwijs tijdens een stakingsactie in 2014.Beeld ANP

In 2004, 2005 en 2010 gingen de salarissen nauwelijks omhoog, nog niet eens 1 procent erbij, in sommige sectoren niets. Maar nu zijn de aantrekkende economie en de verbeterde vooruitzichten van de bedrijven niet meer te ontkennen. Ook niet aan de cao-tafel. De werkgelegenheid groeit ook hard. In november kwamen er nog 8400 banen bij, weet salarisverwerker ADP. Vooral in de zakelijke dienstverlening, de handel, horeca en de bouwsector.

Krappe arbeidsmarkt

Het onderzoeksbureau van uitzendconcern ManpowerGroup zegt wel dat werkgevers volgend jaar een lagere groei verwachten. Dat komt vooral door de krappe arbeidsmarkt, legt de directeur José Brenninkmeijer uit. "Als werkgevers moeilijker personeel vinden, leidt dat tot stijging van de lonen. Hogere lonen is voor werkgevers aanleiding om te kijken of de arbeidsproductiviteit niet omhoog kan. Dan hoeven ze minder mensen aan te nemen."

Personeel blijft de grootste kostenpost van een onderneming. Toch zullen waarschijnlijk acht van de negen sectoren in Nederland ook in 2018 weer meer vacatures open hebben staan. Brenninkmeijer: "De economie draait op volle toeren". 

Lees ook: Hoogste stijging van cao-lonen in zes jaar tijd

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden