Idealendag

Duurzaam toerisme in combinatie met jeugdzorg, een plek voor weduwen en wezen en een duurzame webwinkel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de al 140 ingestuurde idealen. De inzenders hebben een bestaand project, een uitgewerkt plan, of een goed idee.

Wat ze met elkaar gemeen hebben, is een uitgesproken motivatie om zelf aan de slag te gaan voor een duurzame wereld.

Het aantal maatschappelijke initiatieven van particulieren groeit en deze initiatieven zijn een belangrijke stuwende kracht achter duurzame ontwikkeling. Trouw wil deze mensen een stem geven om te laten zien dat iedereen in staat is een bijdrage te leveren aan de (internationale) samenleving. Groot of klein.

U kunt meedoen aan de Trouw Idealenwedstrijd met uw eigen ideaal.

Wilt u kans maken op de hoofdprijs van euro 7500 om uw Nederlandse of buitenlandse ideaal te kunnen realiseren? Omschrijf dan uw ideaal voor 1 juli op www.trouw.nl/idealen. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen op uw ideaal reageren en onderbouwen waarom het werkelijkheid moet worden. Een jury selecteert uit alle inzendingen tien idealen, waarbij ze rekening houdt met de onderbouwing van derden. Het publiek stemt en kiest zes finalisten die drie maanden de tijd krijgen hun plan verder uit te werken. Hierbij krijgen zij ondersteuning van GreenWish, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Impulsis. Tijdens de Idealendag op 10 oktober a.s. kiest een vakjury de twee winnaars, één binnenlands en één buitenlands ideaal, die elk een geldbedrag van euro 7500 ontvangen.

Op 10 oktober houden Trouw, GreenWish en Impulsis de eerste ’Idealendag’ in de Passengers Terminal Amsterdam (PTA).

Met deze dag willen wij u uitnodigen om uw ideaal te laten zien en in praktijk te brengen. Bovendien willen we u in contact brengen met mensen die u daarbij kunnen helpen. Er zijn ook politici aanwezig, waarmee u in debat kunt gaan over de manieren om particuliere initiatieven een kans te geven.

De Idealendag geeft particulier initiatief een stem, maar het is geen oproep om maar zondermeer aan de slag te gaan. We pleiten voor een goede oriëntatie, we dagen u uit om van elkaar te leren en om waar mogelijk samenwerking te zoeken.

Idealen realiseer je samen!

Het programma van de dag is in ontwikkeling, maar de volgende elementen komen aan de orde:

Mensen ontmoeten rondom thema’s en kennis uitwisselen

Een politiek debat met vooraanstaande politici

Een inspirerende keynote spreker

Muziek en netwerkborrel

De dag is van 10.30 – 16.00 uur en deelname is gratis. Vanaf 1 september vindt u meer informatie op www.idealendag.nl.

U kunt zich via de site aanmelden en alvast kennis maken met andere deelnemers en afspraken maken om elkaar te ontmoeten. We hopen van harte u te mogen verwelkomen.

De Idealendag is een initiatief van:

De Idealendag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden