I N F O R M A T I E F...

I N F O R M A T I E F

De klimaatshow

Vijf young professionals, afkomstig uit bedrijfsleven en overheid, presenteren plannen voor een veilig Nederland in 2050, om Nederland voor te bereiden op klimaatsveranderingen met nattere zomers en hogere waterstanden. Zij leggen hun ideëen voor aan een jury van deskundigen: weerman/presentator Erwin Kroll , trendwatcher Adjiedj Bakas, Annemarie Rakhorst (zakenvrouw van het jaar 2000 en specialiste op het gebied van duurzaam ondernemen) en Salomon Kroonenberg, hoogleraar toegepaste geologie. De ideeën zijn vooruitstrevend en ambitieus, maar bovenal reëel en werkbaar en variëren van flexibele stedebouw, extreme recycling tot schone scheepvaart (20.25 uur, Nederland 2).P R A A T S H O W S

In

Thank God it’s Friday

is onder anderen Marianne Thieme te gast, naar aanleiding van de première van haar nieuwe klimaatfilm ’Meat the Truth’. Leunend op de slogan ’een vegetariër in een Hummer is nog altijd beter voor het milieu dan een vleeseter op de fiets’, onthulde Thieme dat een koe veel erger is voor het milieu dan vier auto’s bij elkaar. Verder aandacht voor het Glazen Huis (21.45 uur, Nederland 3).

Comedian Howard Komproe praat in P

auw & Witteman

over zijn vierde theaterprogramma, waarmee hij op de planken staat, en over een bewogen jaar in zijn privéleven. Staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans schuift aan in verband met het nieuwe Europese verdrag (23.00 uur, Ned. 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden