I N F O R M A T I E F...

I N F O R M A T I E F

EénVandaag

Hoe slecht is wiet voor de hersenen? Neuropsycholoog Gerry Jager heeft bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoek gedaan naar de effecten van wietgebruik op de ontwikkeling van de mentale functies in de hersenen van jongeren. Zij verwacht dat hoe jonger mensen aan cannabis beginnen, hoe meer er definitief aan hun hersenen verandert. (18.20 uur, Nederland 1).

Eveneens in EénVandaag opvang voor mannen. Er is grote vraag naar speciale opvang voor slachtoffers van mensenhandel, specifiek voor mannen. Zij worden zowel economisch als seksueel uitgebuit. Vooral verplichte tewerkstelling in de tuinbouw en (Chinese) restaurants vormen een probleem. Gesprekken met slachtoffers en een bezoek aan een opvanghuis dat mannen onderdak biedt.

R E A L I T Y

Opgelicht?! Kunststof kozijnen met 25 procent korting? Dit wordt klanten van Jade Kozijnen in Veendam beloofd, maar dan moeten ze wel eerst een flink voorschot betalen. De kozijnen worden nooit geleverd en eigenaar Klaas Smit, gaat er met tienduizenden euro’s aan voorschotten vandoor. (21.05 uur, Nederland 1).

A M U S E M E N T

Man bijt hond belt aan rond etenstijd. Een Nederlandse man is sinds kort met een Chinese vrouw getrouwd. Zij spreekt nog geen woord Nederlands en is druk bezig met het huishouden. De man is erg tevreden met zijn Chinese vrouw. „Die zijn nog niet geëmancipeerd.” (18.55 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden