Hysterische haat

Geen betere illustratie van de waarheid van het citaat van de middeleeuwse keizer, dat de paus aanhaalde, dan de dubbelfoto op pagina 2/3 in Trouw van afgelopen zaterdag. De van haat vertrokken gezichten van de verdedigers van Mohammed (die doen denken aan een schilderij van Jeroen Bosch) laten zien wat de kern van hun religie is: hysterische haat en geweld jegens alles wat ook maar enigszins afwijkt van de regel.

Zoetermeer M. A. van den Berg

Ik ben geen vereerder van de paus, als rechtgeaarde calvinist moet ik niet veel hebben van zijn pretenties. Maar om zijn uit het verband gerukte woorden worden wereldwijd door moslims alle volgelingen gehaat en bedreigd van Hem, Die gezegd heeft: `Leert van Mij, dat ik zachtmoedig ben en nederig van hart`.

Het verschil in uiting van ongenoegen door gekwetste christenen en door verontwaardigde moslims maakt duidelijk dat de islam een religie is zonder barmhartigheid. De islam is namelijk, anders dan alle andere religies in de wereld, een directe (demonische) reactie van afkeer ten aanzien van het hart van het Evangelie: dat God Zijn Zoon heeft overgehad voor een verloren wereld, om haar door lijden en verzoening te redden. Dit moet toch gezegd worden, alle gematigde, vriendelijke moslims ten spijt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden