Huygensprijs voor Sybren Polet (79)

DEN HAAG - Schrijver Sybren Polet (79) krijgt de Constantijn Huygensprijs 2003 voor zijn gehele oeuvre. De prijs is een initiatief van de Jan Campert-Stichting.

Jan Eijkelboom krijgt de Jan Campertprijs voor poëzie voor zijn bundel 'Heden voelen mijn voeten zich goed'. De F. Bordewijkprijs voor verhalend proza is toegekend aan Lodewijk Henri Wiener voor zijn roman 'Nestor'. In de categorie jeugdboeken krijgt Peter van Gestel de Nienke van Hichtumprijs voor 'Winterijs'.

Polet, geboren als Sybe Minnema, is dichter en (toneel)schrijver. Hij schreef ruim 25 romans en gedichten. Een van zijn bekendste romans is 'Mannekino' (1968). Polet kreeg in 1973 de Busken Huetprijs voor zijn essaybundel 'Literatuur als werkelijkheid. Maar welke?'.

Journalist en dichter Jan Eijkelboom (77) publiceerde in 1979 zijn eerste dichtbundel 'Wat blijft komt nooit terug'. Later volgde nog een tiental publicaties.

De prijzen worden op 12 december in het Letterkundig Museum in Den Haag uitgereikt. De Jan Campert-Stichting is vernoemd naar Jan Campert (1902-1943), vooral bekend van zijn oorlogsgedicht 'Het lied der achttien doden'. De vader van schrijver/dichter Remco Campert kwam in 1943 om in een Duits concentratiekamp.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden