Hulporganisaties halen 4,2 miljoen op voor Syrië

De SHO-actie voor Syrië van verschillende hulporganisaties in Nederland heeft inmiddels 4,2 miljoen euro opgeleverd. Dat maakte de SHO vrijdag bekend. Dat geld is hard nodig want de humanitaire nood in Syrië wordt steeds groter, stellen de Samenwerkende Hulporganiaties na een bezoek aan het gebied.

Uit de nieuwste cijfers zou blijken dat eenderde van de totale Syrische bevolking hulp nodig heeft. Het aantal slachtoffers van de burgeroorlog is volgens de Verenigde Naties gestegen naar 6,8 miljoen, onder wie drie miljoen kinderen.

Inmiddels zijn 1,3 miljoen vluchtelingen in de buurlanden geregistreerd. Zij verblijven in vluchtelingenkampen of bij mensen thuis, waar ze grotendeels afhankelijk zijn van hulp. Het geld om de nood aan al die slachtoffers te lenigen hebben de hulporganisaties niet.

'De situatie van de Syrische slachtoffers is verschrikkelijk. De ramp is groot en wordt steeds groter en de hulpverlening is niet toereikend. Er is veel meer geld nodig', zegt voorzitter Jan Bouke Wijbrandi van de SHO-actie voor Syrische slachtoffers. De 4,2 miljoen euro die is binnengekomen is inclusief de giften van de actie in het televisieprogrammma Langs de Leeuw, die deze week werd gelanceerd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden